Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Safety Spot verbetert veiligheid winkelgebieden

16 augustus 2012 - In 50 winkelgebieden worden de komende maanden zogenoemde Safety Spots geplaatst: een felgele halve cirkel die voor een gelduitgifte apparaat op de grond wordt geschilderd. Mensen blijven automatisch buiten deze cirkel wachten wanneer iemand geld pint.

Geldautomaat gerelateerde criminaliteit, zoals meekijken met de pincode en straatroof, wordt daardoor moeilijker en degene die in de cirkel staat voelt zich veiliger. Een eenvoudig maar effectief middel om de veiligheid in een winkelgebied te verhogen. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft gisteren de eerste Safety Spot geplaatst in winkelcentrum Tuinzigt in Breda. 

Structurele verbetering veiligheid
In winkelcentrum Tuinzigt werken ondernemers, gemeente, politie en brandweer structureel samen aan het verhogen van de veiligheid in het winkelgebied. Dat gebeurt via de methodiek van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) onder begeleiding van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Een nieuwe maatregel in de strijd tegen criminaliteit is de Safety Spot. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ondersteunt dit nieuwe initiatief en biedt daarom 50 winkelgebieden met een KVO de mogelijkheid om gratis Safety Spots te plaatsen. 

KVO uiterst effectief

De KVO aanpak waarbinnen de nieuwe maatregel wordt genomen, heeft zich inmiddels bewezen. Onderzoek van het HBD toont aan dat de derving met ruim 30 procent afneemt en het veiligheidsgevoel onder ondernemers, medewerkers en klanten met bijna 30 procent toeneemt. Inmiddels werken al ruim 400 winkelgebieden met deze methodiek. Hierin worden zij ondersteund door procesbegeleiders van het HBD.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.