Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Levensgevaarlijke situaties door gebrek aan BHV-ers

14 augustus 2012 - Niet alleen een derde van het personeel is tijdens de zomerperiode met vakantie, maar ook een derde van de BHV-ers. Hierdoor is er onvoldoende opvang bij calamiteiten waardoor levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Bedrijven houden hier nauwelijks rekening mee, constateert Jos van de Bor, safety en security consultant bij Securitas. De taken van een BHV-er nemen niet af als een deel van de collega’s afwezig is. Het merendeel van de werkzaamheden zit in het ontruimen van het pand bij een calamiteit en het in veiligheid stellen van het personeel, maar ook in het maken van preventierondes, interne audits, controleren van ruimtes en vluchtwegen en het nemen van schadebeperkende maatregelen. Taken die volgens Van de Bor niet zomaar over te nemen zijn door mensen niet opgeleid zijn tot BHV-er. Zonder BHV-ers zijn de gevolgen bij bijvoorbeeld brand niet te overzien en komt de continuïteit van de organisatie in gevaar. Van de Bor adviseert bedrijven er voor te zorgen dat er niet te veel BHV-ers gelijktijdig met vakantie zijn of om extern BHV-ers in te huren.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.