Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Europese MKB-beurs in de maak?

15 augustus 2012 - NYSE Euronext overweegt een Europese effectenbeurs voor het MKB. Het Financieele Dagblad schrijft dat de beursonderneming daarmee geldzoekend MKB een alternatief bieden wil voor bankleningen.

Door een pan-Europese opzet en verlaging van de toetredingskosten moet de nieuwe beurs – die Entrepreneurs Exchange zal heten - aantrekkelijk worden voor zowel MKB-bedrijven als beleggers, zo schrijft BNR verder. Behalve aandelenemissies zou de beurs ook obligatieplaatsingen en convertibles (obligaties die omgezet kunnen worden in aandelen) gaan faciliteren. 

Kosten

In het FD van maandag staat dat de kosten voor staatsgaranties op leningen van het MKB enorm zijn gestegen. Met de garanties kunnen ondernemers makkelijker geld lenen, maar door het toenemende aantal faillissementen moet de overheid de laatste jaren steeds vaker bijspringen. Dit jaar wordt een absoluut hoogtepunt bereikt: een verlies van 73 miljoen euro op MKB-garanties. De afgelopen vier jaar noteerde de overheid ruim 200 miljoen euro verlies op MKB-bankgaranties. In mei werd bekend dat het budget voor garantieregelingen voor kleine bedrijven wordt verhoogd van 700 miljoen naar een miljard euro per jaar.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.