Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 augustus 2012
 

Inzet mediator bij betalingsachterstand werkt

 
 

Geld innen via incasso mediation leidt vaker tot betaling van facturen door schuldeisers. Dat blijkt uit een pilot van Lindorff, die enkele maanden geleden van start ging.

De buitendienst van het creditmanagementbedrijf laat wanbetalers vooraf weten dat ze langskomen. Het primaire doel van de bezoeken is niet betalen; de mediators kijken vooral naar wat de achtergrond en reden is van de betalingsproblemen. Dankzij de service is het betaalgedrag van deze consumenten verbeterd. 

Probleem bespreken aan de keukentafel

"De persoon die langskomt is een intermediair," zegt Titus Werkman, directeur Operations bij Lindorff. "Het verraste ons hoe welkom de mediators waren. Veel mensen zijn juist blij dat er iemand serieus naar hun problemen kijkt. Het is tenslotte ook in hun belang dat rekeningen worden betaald en om extra kosten voor bijvoorbeeld een deurwaarder te voorkomen. Vaak blijkt aan de keukentafel waar de problemen ontstaan. Zo krijgen mensen die in de problemen zijn gekomen bijvoorbeeld geen huursubsidie, terwijl ze daar wel recht op hebben."

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Nanette  |   | 
12-03-2018
 | 
14:09 uur
Dat is een interessante manier van werken. Dit zou vaker toegepast moeten worden. Schuldeisers willen immers gewoon hun geld ontvangen.
Incasso  |   | 
20-03-2018
 | 
09:29 uur
Dit zal vooral werken bij incasso voor particuliere debiteuren. Zakelijke debiteuren hebben doorgaans gewoon wat meer druk nodig om alsnog te betalen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken