Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijven moeten voorzichtiger zijn voor ze zakendoen

8 augustus 2012 - De kans op wanbetaling is sinds het begin van de crisis niet eerder zo hoog geweest. Dit maakt het voor bedrijven belangrijker om kredietinformatie aan te vragen vóórdat ze op rekening gaan leveren.

De gemiddelde kredietwaardigheid van het Nederlandse bedrijfsleven daalde het eerste kwartaal van 2012 al van A naar BBB en blijft op hetzelfde niveau in het tweede kwartaal van 2012. 

Kredietwaardigheid controleren
De Nederlandse economie kan in 2012 verder groeien wanneer bedrijven de kredietwaardigheid van bedrijven beter controleren. Dat stelt Graydon. "Een deel van de verantwoordelijkheid ligt bij bedrijven zelf; zij moeten de financiële status van hun klanten en relaties tegen het licht houden nog voordat transacties worden gesloten, zodat zij de betaaltermijn en de kans op wanbetaling kennen," verduidelijkt woordvoerder Saskia van den Boom. Omzet van bedrijven resulteert pas in winst wanneer een klant de afgenomen dienst of het product volledig heeft betaald. Als een klant zijn betalingsverplichting niet nakomt dan verdampt de omzet letterlijk. "En wanneer daarnaast overheidsinstanties en bedrijven hun rekeningen op tijd gaan betalen kan dit het bedrijfsleven miljarden opleveren. Dat geeft de Nederlandse economie een belangrijke positieve impuls." 

Riskante sectoren
Uit de Graydon kredietmonitor blijkt dat de volgende sectoren in het tweede kwartaal van 2012 relatief gezien de meeste bedrijven met een grote kans op wanbetaling kennen: de voedings- en genotmiddelen (negentien procent kent een hoog tot zeer hoog risico), chemie en farmacie (zestien procent kent een hoog tot zeer hoog risico) en de elektrotechniek (veertien procent kent een hoog tot zeer hoog risico).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.