Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Opnieuw flink meer faillissementen

8 augustus 2012 - Het aantal faillissementen is in het tweede kwartaal van 2012 met 21 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 2.753 bedrijven gingen over de kop, vorig jaar in het tweede kwartaal waren dit nog 2.270 bedrijven.

Dit blijkt uit de kwartaalanalyse van Graydon. In alle provincies in Nederland is het aantal faillissementen toegenomen in het tweede kwartaal van 2012 met uitzondering van Drenthe (-acht procent). Er zit een aanzienlijk verschil in de ontwikkeling van het aantal bedrijven dat over de kop ging in de verschillende provincies. Vooral de provincies Gelderland (+69 procent), Zeeland (+40 procent) en Friesland (+35 procent) deden het erg slecht. 

Branchevergelijking faillissementen

De sterkste toename van het aantal faillissementen is te zien in de metaalsector (+102 procent), chemie en farmacie (+95 procent) en in de bouw (+63 procent). In de land, tuin bos en visserij is er een afname zichtbaar van achttien procent. Ook de grafische sector en IT & Telecom laten een kleine daling zien van vijf procent. 

Verwachting 2012

Graydon rekent in 2012 op 11.000 faillissementen. Dat zijn er bijna 1.500 meer dan in 2011. De totale schade voor de Nederlandse economie zal dan uitkomen op een bedrag van drie miljard euro. Vergeleken bij 2011 is dat een stijging van vijftien procent toen er een schade was van 2,6 miljard euro.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.