Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 augustus 2012
 

Aanmelding Nederlands-Duitse Prijs gaat de laatste fase in

 
 

Innovatieve ondernemingen kunnen zich nog tot en met vrijdag 10 augustus 2012 kandidaat stellen voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie. De prijs wordt uitgereikt aan een onderneming uit Nederland of Duitsland die er in het grensoverschrijdende zakenleven uitspringt.

Prestaties of projecten die in aanmerking komen zijn innovatief – bijvoorbeeld een unieke ontwikkeling of speciale procedure – of geven een bijzondere economische impuls in beide landen of in bepaalde regio’s. Maar ook met succesvolle marketingcampagnes of algemene ondernemerssuccessen kunnen bedrijven de prijs in de wacht slepen. 

Eerdere winnaars
In het afgelopen jaar werd de prijs gewonnen door Knaus Tabbert GmbH. De Beierse camper- en caravanproducent werd in 2009 na een faillissement overgenomen door de Nederlandse investeringsmaatschappij HTP Investments en is dankzij deze Nederlandse geldschieter nu terug aan de internationale top. Met die prestatie wist Knaus Tabbert in totaal 33 kandidaten achter zich te laten. De overige genomineerden in 2011 waren de firma Laarakkers uit Sambeek (saneringen), Erbe Nederland uit Werkendam (medische techniek), Solarlux Aluminiumsysteme uit Osnabrück (glasschuifwanden), Publicexpress uit Oldenburg (buslijndienst) en Horizon Energy uit Dordrecht (zonne-energie). 

Aanmelden
"Wij verwachten dat er in deze laatste aanmeldingsweek nog de nodige kandidaten bij zullen komen, die van de gelegenheid gebruik maken om hun individuele prestaties binnen het grensoverschrijdende bedrijfsleven onder de aandacht te brengen," zegt DNHK-directeur Axel Gerberding. Een aanmeldingsformulier is te vinden op de internetpagina van de DNHK. Een jury van de Handelskamer zal na afloop van de aanmeldingsfase uit alle inzendingen enkele bedrijven nomineren. De winnaar wordt online door het bedrijfsleven zelf gekozen en in oktober 2012 tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekendgemaakt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken