Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 november 2010
 

Onrust over mega-tuinfeest Van der Most

 
 

In het dorp Gorssel is een aantal inwoners bezorgd over een aangekondigd 'Mega Tuinfeest' op het door ondernemer Hennie van der Most bewoonde landgoed De Haar.

De Dorpsraad Gorssel heeft naar aanleiding daarvan vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Van der Most wil op 28 en 29 mei in de tuin bij zijn woning aan de Deventerweg een groot festijn laten houden, dat in eerste instantie is bedoeld voor bedrijven die hun personeel (of relaties) een dagje-uit willen aanbieden. 

Vergunning
Volgens een woordvoerster van de gemeente Lochem is voor het Mega Tuinfeest formeel nog geen vergunning aangevraagd. "Als dat wel gebeurt bekijkt het college of medewerking kan worden verleend. Zo ja, dan komt er eerst een ontwerp-vergunning. Daartegen kunnen gedurende zes weken zienswijzen worden ingediend."

 
Doorsturen »  3 reacties »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Sabrina Barmentloo  |   | 
24-11-2010
 | 
09:05 uur
Wanneer u dergelijke berichtgeving plaatst, wilt u dan zo vriendelijk zijn ook even de organisatie te raadplegen? Uw bericht bevat namelijk onjuistheden. De belangrijksten zijn wel dat het geen feest van de heer Van der Most is en dat het niet aan de Deventerweg plaatsvindt. Uiteraard zijn wij als organisatie bereid een toelichting te geven en u van de juiste feiten te voorzien. Vriendelijke groet, Sabrina Barmentloo
Louis van Overbeek  |   | 
11-12-2010
 | 
14:07 uur
Kennelijke belangenverstrengeling Stentor en louche ondernemer Van der Most

Louis van Overbeek

Dagblad de Stentor is dikke maatjes met Hennie van der Most, de bekende succesondernemer met zijn wat minder bekende schaduwzijde. Hoe kwam immers dat lijk in de door hem tot pretpark omgebouwde kerncentrale van Kalkar en wie had eigenlijk het vuile werk opgeknapt bij de sloop van de enorme installaties. (Zie: (Klik hier) ).

Hoe het ook zij, Van der Most is tegenwoordig VVD-raadslid in Lochem en eigenaar van het Gorsselse landgoed De Haar en wil daar mei volgend jaar (en de jaren daarop) een tweedaags ‘megafeest’ houden, met ‘gebrul van monstertrucks, hovercrafts, kermisattracties, muziek en een dansfeest’. Dat omwonenden zich massaal verzetten tegen de verstoring van hun rust, dat het landgoed in de ‘ecologische hoofdstructuur’ is gelegen en de herrie uitgerekend plaatsvindt in het broedseizoen zal onze Bul Super worst wezen.

In zijn proletenplannen wordt Van Most systematisch gesteund door het regionale sufferdje dat bekend staat onder de naam de Stentor. Onophoudelijk publiceert dit krantje hierover namelijk positieve berichten, waarin tegenstanders worden afgeschilderd als zeurpieten. Via zijn website (waarnaar in een bericht over zijn feest de Stentor de link vermeldt) kun je al kaartjes bestellen voor het festijn waarvoor de gemeente nog niet eens een vergunning heeft verleend. De krant ging zelfs zo ver in zijn online-editie een peilinkje te houden onder de lezers uit het hele verspreidingsgebied – die dus in grote meerderheid helemaal niet rond de betreffende plek wonen - wie er vóór het feest van Van der Most was en wie tegen. De voorspelbare uitslag – meerderheid vóór – wordt nu zelfs gepresenteerd als een soort van democratische legitimatie voor het natuuronvriendelijke herriefeest. Een reactie in de vorm van de vraag of er soms sprake was van belangenverstrengeling tussen Van der Most en de Stentor werd weggecensureerd. Zoals trouwens altijd alles wat ook maar de geringste zweem van kritiek ademt jegens de macht.

Van der Most lijkt inmiddels dus te lijden aan het Berlusconi-syndroom en behalve naar economische en politieke macht (pretparken-imperium en zetel in gemeenteraad) tevens te streven naar mediamacht: niet alleen heeft hij sinds enige tijd een eigen tv-programma bij de publieke omroep en de regionale zender Graafschap TV gekocht, maar heeft hij ook de Stentor, een van de drie grote spelers op het gebied van de lokale en regionale pers, in zijn zak.

Zie ook: (Klik hier)Louis van Overbeek is freelance publicist. Dit bericht is in iets andere vorm eerder verschenen op de website Indymedia.
Joop  |   | 
29-12-2010
 | 
17:58 uur
Graag verneem ik meer informatie van het betrokken organisatieburo en bij voorkeur uit monde van Sabrina Barmentloo. Dit om een goed oordeel te kunnen vormen over deze bericht weergave.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken