Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 november 2010
 

Partner Sjoerd Kooistra failliet

 
 

De rechtbank in Arnhem heeft Dick Loorbach, de partner van de overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra, failliet verklaard. Het faillissement was aangevraagd door de brouwerijen Grolsch en InBev.

Tot curator is benoemd de Arnhemse advocaat Eric Looyen.

Kooistra pleegde in juni van dit jaar zelfmoord na een langdurig zakelijk conflict met bierbrouwer Heineken. Het bedrijf van Kooistra, Plassania, werd in september door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De schuldenlast werd begroot op 150 miljoen euro. 

Liefdesreslatie
De advocaat van Dick Loorbach, Oscar Hammerstein, denkt dat Grolsch en InBev bot vangen als ze proberen via Loorbach een deel van hun schulden terug te krijgen. Volgens Hammerstein is er bij zijn cliënt niets te halen. 

Horeca-ondernemer Sjoerd Kooistra haalde in de afgelopen jaren bijna 25 miljoen euro uit zijn bedrijf voor privé-gebruik. Dit geld heeft zijn partner Loorbach nooit gezien. De horecamagnaat hield er nog een liefdesrelatie op na, die in de jaren voor Kooistra's dood vele miljoenen euro's heeft ontvangen, zo melddde De Telegraaf vorige maand.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken