Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse ondernemers laten zich gelden in Brussel

20 juli 2012 - Op 18 oktober aanstaande vindt voor de derde maal het European Parliament of Enterprises (EPE) plaats in Brussel. Meer dan 750 ondernemers uit de hele EU zullen voor één middag de plaats innemen van de Europarlementariërs in de plenaire zaal van het Europees Parlement in Brussel en hun stem laten horen.

Nederland heeft 26 ondernemerszetels in het EPE. Een van de deelnemers is Monique Ansink van Excellent Products uit Hoorn. Ansink is een van de Wereldveroveraars die door Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio worden gevolgd op jacht naar nieuwe afzetmarkten. Ansink maakt zich zorgen over de alsmaar voortdurende eurocrisis en de concurrentiepositie van Europa. Zij neemt dan ook doelbewust deel aan het EPE: "Als ondernemer met vestigingen over de grens en verdergaande internationale ambities, loop ik voortdurend tegen obstakels aan. De meeste daarvan zijn het gevolg van verouderde en ingewikkelde wetten en regels uit de vorige eeuw. Het wordt tijd om de Europese wetgeving aan te passen aan de globalisering en de snel veranderende internationale markt, zodat Europa zijn rol kan pakken in de wereldeconomie. Als ondernemers kunnen en moeten wij die obstakels prominent kenbaar maken aan zowel de Nederlandse als de Europese politici. Alleen dan kan er wat veranderen." 

Feedback aan beleidsmakers

Het EPE is het grootste evenement op EU-niveau waarbij ondernemers directe feedback geven aan de vertegenwoordigers van de Europese instellingen. Het belangrijkste doel van het EPE is bijdragen aan een goed Europees ondernemersklimaat en het bevorderen van wederzijds begrip tussen Europese beleidsmakers en bedrijfsleven 

Eurocrisis en ondernemers

Ondernemers debatteren en stemmen over een aantal belangrijke onderwerpen, zoals de eurocrisis, groei en concurrentievermogen. De aangenomen resoluties worden voorgelegd aan de staatshoofden en regeringsleiders van de EU, die op 18-19 oktober samenkomen in Brussel voor een Europese top van regeringsleiders.
De President van Cyprus, Demetris Christofias, de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, en de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, zijn uitgenodigd om het evenement te openen, samen met Alessandro Barberis, voorzitter van EUROCHAMBRES. Tevens zullen leden van het Europees Parlement en Eurocommissarissen aanwezig zijn om een reactie te geven op de ondernemersstem.
Martin van Eijl, wnd. Algemeen Directeur van Kamer van Koophandel Nederland: "Met de deelname aan dit evenement willen we een brug slaan tussen het Nederlandse bedrijfsleven en de Europese politiek. Ondernemers kunnen zo rechtstreeks aan de beleidsmakers aangeven wat ze van hen verwachten in deze tijden van crisis."
Organisatie

Het European Parliament of Enterprises wordt elke twee jaar georganiseerd door Eurochambres in samenwerking met haar netwerk van Europese Kamers van Koophandel, waaronder die van Nederland. Het voorlopige programma van het EPE kunt u hier downloaden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.