Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 juli 2012
 

Video machtig middel om expertise te claimen

 
 

Met de komst van nieuwe media gaat het in marketingland minder over zenden en meer over de wisselwerking tussen zender en ontvanger. Informatie die voor een ontvanger echt van waarde is, speelt een sleutelrol bij deze verschuiving. Video’s blijken hiervoor een efficiënt instrument.

Ruim eenderde van de marktpartijen uit de bouw vindt een video een geschikte manier om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. Evenveel bouwers kiezen een instructievideo boven een papieren of digitale handleiding. Dit blijkt uit onderzoek voor het derde BouwKennis Marketingmagazine van 2012. 

Nieuwe technieken
Het bereik van zendende media neemt de laatste jaren steeds verder af. Dit komt enerzijds omdat er steeds meer kanalen bijgekomen zijn die de aandacht van de consument vragen. Anderzijds bepalen professionele afnemers en consumenten steeds vaker zelf welke informatie voor hen relevant is. Om de doelgroep efficiënt te blijven bereiken, moeten bedrijven nieuwe technieken inzetten. Een manier om afnemers te binden is content marketing: het maken, aanbieden en verspreiden van content die aansluit op een behoefte om zo nieuwe relaties aan te gaan en bestaande relaties te versterken.

Thought leadership
Het doel van content marketing varieert. Voor toeleveranciers in de bouw leent het zich goed voor het claimen van expertise of zogenoemde ‘thought leadership’. Door middel van een goed stuk content is het mogelijk om de rol van de expert te claimen en zo relevant te zijn en te blijven. Mensen willen tegenwoordig bewijs van kunde. Dit bewijs wordt geleverd door het delen van kennis. 

Video: relevantie vereist

Bij content marketing gaat het erom informatie aan te bieden waar een doelgroep echt iets aan heeft. Een van de manieren waarop toeleveranciers dit kunnen bereiken, is via een instructievideo. Vertrouwen in de toepassing is voor zowel de professionele verwerker als voor de klussende particulier belangrijk. Een video biedt inzicht in de mogelijkheden van een product en kan ingezet worden in de voorbereiding van een klus. Voor de gebruiker met een smartphone kan het zelfs een handige middel zijn tijdens het gebruik van de materialen.
Hoe meer sterke content gepubliceerd wordt, hoe meer autoriteit geclaimd wordt. Hierbij kan nog een stapje verder worden gegaan. Als een fabrikant van isolatiemateriaal ook goede informatie geeft over ventilatie van het huis of de laatste energieregelgeving, claimt hij zijn expertise op een nog groter vlak. Daardoor wordt zijn beoogde kennis over zijn kernproduct waarschijnlijk nog hoger ingeschat. 

Onderzoek: draagvlak voor video

De kansen voor de inzet van video zijn aanzienlijk. Gemiddeld vindt iets meer dan eenderde video een geschikte manier om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. Ruim eenderde verkiest een instructievideo boven papieren of digitale handleiding. Opvallend is dat gemiddeld ruim 40 procent van de ondervraagde partijen de eigen producten te ingewikkeld vindt voor een korte film. De vraagstelling refereert hierbij wel aan een grens van 60 seconden. Wellicht dat dit ook meespeelt in het hoge percentage. Een instructiefilm zal in de praktijk vaak langer duren.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken