Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

12 juli 2012 - Wie sluipt daar weg achter de vakantievilla voor een geheime sessie met de BlackBerry? Twee vijfde van de Nederlandse werknemers (39 procent) zal deze zomer niet helemaal tot rust komen, maar dagelijks tot wel drie uur proberen te werken in plaats van bij het zwembad uit te rusten of tijd door te brengen met gezin en vrienden.

Tot deze volhardende professionals die de uit-knop niet kunnen vinden behoort een kleine harde kern van ernstige workaholics. Bijna één van de tien werknemers (negen procent) zal tijdens de vakantie meer dan drie uur per dag werken, waarbij naasten worden verwaarloosd vanwege hun werkverslaving. Dit zijn enkele van de resultaten van het nieuwste Regus onderzoek, waarbij meer dan 16.000 professionals in meer dan 80 landen werden ondervraagd.
Nederlandse werknemers nemen niet alleen te veel werk mee op vakantie, maar velen van hen zullen aan hun smartphone en laptop gekluisterd blijven. Achttien procent verklaart zelfs dat zij vanaf hun ligbed 'met een paar kleine beperkingen' gewoon doorwerken. Deze mensen genieten dus niet van hun vrije tijd met gezin en vrienden, maar proberen alle stress van het werk in evenwicht te houden met ontevreden partners en teleurgestelde kinderen. 

Gestresste werknemer niks waard

Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Nederland, merkt op: "Vakantie is niet alleen van cruciaal belang om banden te versterken en uit te rusten, maar kan ook het verschil maken tussen een gezonde of een afgebrande medewerker. Rapporten geven aan dat een gestresste geest de perfecte broedplaats is voor nog meer ongezonde nervositeit, en het is dan ook belangrijk dat werknemers zich om de zoveel tijd ontspannen en helemaal weg van kantoor zijn.
Tussendoor een paar zaken afhandelen in een mislukte poging om door te werken en tegelijkertijd deel te nemen aan de gezinsvakantie brengt werknemers alleen maar een stap dichter bij een burn-out en verpest het plezier voor iedereen. Omdat rapporten erop wijzen dat meer dan de helft van de Nederlandse organisaties stress als een belangrijke risicofactor beschouwt, is het hoog tijd dat bedrijven manieren zoeken om hun productiviteit en efficiency te verhogen. Medewerkers hoeven zich dan in hun vrije tijd niet om werk te bekommeren. Zo kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun medewerkers tevreden, gezond en productief blijven. Door meer flexibiliteit in te voeren en werknemers de gelegenheid te geven hun reistijd te verkorten en dichter bij huis te werken, kunnen bedrijven efficiënter worden. Werknemers kunnen zich dan echt ontspannen wanneer zij op vakantie zijn."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.