Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zelfstandigheid en variatie drijven freelancer

12 juli 2012 - Freelancers zijn vooral gemotiveerd door zelfstandigheid en afwisseling en moeten er, ondanks de financiële onzekerheid en de continue behoefte aan nieuwe opdrachten, niet aan denken om weer in loondienst te gaan werken.

Dat blijkt uit een studie van TriFinance, TriICT en The House of Marketing waarover 6Minutes.be bericht. 

Geld
De helft van de freelancers werkt vooral voor het geld. Gevraagd wordt naar de belangrijkste nadelen die ze ondervinden antwoordt tweederde dat dit vooral financiële onzekerheid is en het vinden van nieuwe opdrachten. Om hieraan het hoofd te bieden nemen zij extra opdrachten aan en breiden ze hun takenpakket uit met onder meer de coaching van klanten. 

Concurrentie
Iets meer dan de helft voelt en verwacht een stijgende concurrentie. Bovendien vermindert de financiële vergoeding langzaam en ook dat voelt de freelancer. De gemiddelde tijd tussen twee opdrachten bedraagt 2,28 maanden, wat dus betekent dat de freelancer gemiddeld 81 procent van zijn tijd kan factureren. 

Netwerken

Het eigen netwerk (inclusief vorige klanten) en de vermelde bemiddelingsbureaus zijn de belangrijkste bronnen van nieuwe opdrachten. Online netwerken is nog niet volledig ingeburgerd (slechts 42 procent consulteert wekelijks of vakrer het online netwerk), van de gebruikte kanalen is LinkedIn de belangrijkste. Online blijkt – in tegenstelling tot wat zou kunnen verwacht worden – een zeer beperkte bron te zijn van nieuwe opdrachten.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Adriana van Schalken...

24-07-2012 14:04  |  

Het is niet vreemd denk ik dat veel freelancers een stijgende concurrentie voelen. De lonen zijn de afgelopen jaren voor freelancers gemiddeld afgenomen, dat is natuurlijk niet zomaar.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.