Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 juli 2012
 

Werknemers willen gezonder en lekkerder lunchen

 
 

De huidige kantoorlunch is alles behalve naar tevredenheid van werknemers. Uit onderzoek blijkt dat 69 procent van de werknemers met gezondere producten wil lunchen. 60 procent wil lekkerder lunchen en 55 procent duurzamer en milieubewuster.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Buurtboer. Oprichter Caroline van der Lande: "Er wordt steeds meer waarde gehecht aan de herkomst en kwaliteit van producten. Deze trend signaleren wij nu ook steeds meer bij bedrijven, de uitkomst van dit onderzoek is een mooie bevestiging." 

Tevredenheid blijft achter tijdens de lunch

Werknemers blijken niet zo tevreden met hun huidige lunch. Ze geven hun lunch gemiddeld een 6,3. Meer dan de helft van de werknemers luncht samen met collega’s op kantoor. Ook koopt meer dan de helft de lunch zelf in. 33 procent gaat zelf naar de supermarkt en achttien procent koopt in via online supermarktketens. Bij ruim een kwart wordt er door middel van een externe cateringpartij geluncht. 52 procent zou graag meer variatie in producten zien en 61 procent geeft aan ontspanning belangrijk te vinden tijdens de lunch. De gemiddelde prijs voor een lunch bedraagt  3,06 euro.
Het onderzoek is uitgevoerd onder 350 respondenten, deze groep bestaat geheel uit niet-Buurtboer klanten.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Lunch.nl  |   | 
5-01-2021
 | 
21:23 uur
Lekker en gezond in combinatie met samen eten wordt steeds meer door bedrijven opgepakt. We zien dat bedrijven bijv. 1x per week een gezamenlijke lunch aanbieden als extraatje aan hun medewerkers.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken