Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 juli 2012
 

Belgedrag ondernemers verandert sterk

 
 

Het belgedrag van ondernemers verandert. Ze maken steeds meer gebruik van mobiele apps en andere communicatievormen zoals VoIP, echter zonder dat de vaste telefoon zijn waarde verliest.

Dit is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek van Telfort Zakelijk in samenwerking met BusinessCompleet onder 1.268 ondernemers. 

Mobiele apps
Veel mobiele apps worden door ondernemers gezien als een goede aanvulling op het vertrouwde bellen en sms'en. Bellen via het internet (VoIP) wordt steeds populairder onder de respondenten. Hiervoor heeft 36 procent van de mannen en 24 procent van de vrouwen apps als Skype of Viber geïnstalleerd op de smartphone. WhatsApp Messenger wordt door 78 procent van de jonge ondernemers (ondernemers tot 30 jaar) gebruikt. Dit in tegenstelling tot de oudere ondernemers (de groep ondernemers van 30 tot 60 jaar) van wie 44 procent hier gebruik van maakt. 

Combinatie vaste telefonie en mobiele telefonie populair

Opvallend resultaat van het onderzoek is dat naast de populariteit van apps en het gebruik van nieuwe communicatievormen als VoIP, er nog steeds een sterke behoefte is aan (vaste) telefonie. Ruim twee derde van de ondernemers geeft aan waarde te hechten aan een vaste telefoon op het werk. Hiermee is het vaste zakennummer zeker niet uit het kantoor verdrongen door de opkomst van smart phones.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken