Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Jonge ondernemers lunchen op niveau

5 juli 2012 - Ondernemen op jonge leeftijd draagt in grote mate bij aan de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden. Die vervolgens tijdens het latere leven van groot belang zijn. Een goed netwerk is daarbij niet onbelangrijk.

De jonge ondernemers van KICK en Express Yourself, beste HBO en MBO studentenbedrijf van het jaar, weten daar alles van en lunchten maandag met Gerrit Zalm.
De, vrijwel allemaal vrouwelijke, ondernemers van KICK en Express Yourself hebben het aan den lijve ondervonden. Ondernemen is doorzetten, flexibel zijn, samenwerken, risico’s nemen, initiatief tonen en het nemen van verantwoordelijkheid. En netwerken dus. De jonge ondernemers, allen studenten die een zogenoemd studentenbedrijf hebben opgezet en gerund, hebben hun netwerk zeker ingezet en uitgebreid tijdens het opzetten van hun bedrijf. 

Lunch met Zalm
 
Vlak voor hun vertrek naar de Europese Finale, lunchten de ondernemers van KICK en Express Yourself met Gerrit Zalm, voorzitter van ABN AMRO. De bank is hoofdsponsor van stichting Jong Ondernemen. De lunch is een onderdeel van de gewonnen prijs.
Op de vraag hoe hun bedrijf hun netwerk heeft ontwikkeld en ingezet, antwoordt Marieke Jager van KICK: Wij hebben in de afgelopen tijd een behoorlijk netwerk opgebouwd en daar ook intensie`f gebruik van gemaakt. Wat je zelf niet kunt, moet je aan een ander vragen. Mensen maar ook bedrijven staan vaak erg open voor samenwerking of alleen al voor tips en hulp."
Ook de ondernemers van Express Yourself hebben veel uit hun netwerk gehaald. Tom Westerhof, een van de twee mannelijke ondernemers van het team: "Niet alleen onze ouders en vrienden hebben ons geholpen, ook via de bedrijfsbegeleider en zelfs een gastdocent kwamen we op paden die we niet kenden en ontmoetten we mensen die we anders nooit hadden getroffen. We hebben heel veel tips gekregen. Een goed netwerk is echt goud waard." Tom is inkoop- en productiemanager van Express Yourself. 

Onderwijs koppelen aan bedrijfsleven

ABN AMRO investeert als een van de hoofdsponsors van de stichting in de ondernemerschapprogramma’s van Jong Ondernemen. Gerrit Zalm benadrukte tijdens de lunch dat de bank een heel warm hart heeft voor dergelijke initiatieven: "Het is fantastisch om zulk jong talent aan tafel te hebben en te praten over wat hen bezig houdt. De jongeren van nu zijn de ondernemers van de toekomst. Een krachtiger manier om te leren ondernemen dan door het echt te doen is er volgens ons niet." 

Europa roept!

Marieke Jager en Yvonne Spiero, de twee dames van KICK reizen van 3 tot 6 juli af naar Macedonië om daar Nederland te vertegenwoordigen tijdens de European Enterprise Challenge. Daar zullen veertien teams uit elf Europese landen strijden om de titel Beste HBO-studentenbedrijf van Europa. Express Yourself neemt het tijdens de European Company of the Year Competition op tegen meer dan 30 andere teams uit Europa. Deze internationale finale vindt van 19-22 juli plaats in Boekarest.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.