Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 juli 2012
 

Is uw rechtsvorm nog de juiste?

 
 

Gisteren startte de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) de ondernemerscampagne ‘Bepaalt het lot uw bedrijfsvorm?’. Doel van de campagne is ondernemers attent maken op hun situatie. Past de gekozen rechtsvorm - die jaren geleden is gekozen - nog wel bij de huidige situatie?

Aanleiding voor deze campagne is het wetsvoorstel voor de vereenvoudiging en flexibilisering van het bv-recht, dat per 1 oktober 2012 in werking treedt en het oprichten van een bv gemakkelijker maakt. 

Rechtszekerheid
De campagne richt zich op ondernemers uit het mkb, zowel startende bedrijven als gevestigde ondernemers. Onderliggende boodschap in deze campagne is de toegevoegde waarde van de notaris voor ondernemers duidelijk maken. Een notaris betrekt immers zowel de privésituatie als de veranderende wettelijke en fiscale regels bij zijn advies over rechtszekerheid. Een wijziging in de zeggenschap of een toekomstige overdracht kan een reden zijn om de gemaakte afspraken nog eens goed te bekijken. Het kan in sommige gevallen gunstig zijn over te stappen naar een andere rechtsvorm. Daarnaast worden ook de privéomstandigheden meegenomen, die hierop van invloed zijn. 

Website met test

Centraal in de campagne staat de website met online test, waarmee u in drie minuten na kunt gaan wat voor u de belangrijkste aandachtspunten zijn. Daarnaast bevat de website veel gestelde vragen en de praktijkervaring van ondernemers met daarbij een tip van de notaris. 

Notarisspreekuren

Voor de promotie bij ondernemers gaat de KNB samenwerken met de regionale Kamers van Koophandel. Hier worden vanaf september ondernemersbijeenkomsten georganiseerd over de veranderingen als gevolg van de Flex-bv. Notarissen zullen als spreker optreden. Verder komen er in iedere regio notarisspreekuren. Ook met MKB Nederland worden afspraken gemaakt om de mogelijkheden van de Flex-bv te promoten.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Notaris Gorinchem  |   | 
30-06-2020
 | 
20:24 uur
Sinds 2012 is er weinig veranderd. De volgende grote veranderingen zitten er nu aan te komen. Meer en meer zal identificatie en het oprichten van een BV elektronisch gaan gebeuren. Volgens een Europese richtlijn dient te oprichtingstijd van een BV in de komende tijd flink te worden ingeperkt.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken