Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 juli 2012
 

Is uw rechtsvorm nog de juiste?

 
 

Gisteren startte de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) de ondernemerscampagne ‘Bepaalt het lot uw bedrijfsvorm?’. Doel van de campagne is ondernemers attent maken op hun situatie. Past de gekozen rechtsvorm - die jaren geleden is gekozen - nog wel bij de huidige situatie?

Aanleiding voor deze campagne is het wetsvoorstel voor de vereenvoudiging en flexibilisering van het bv-recht, dat per 1 oktober 2012 in werking treedt en het oprichten van een bv gemakkelijker maakt. 

Rechtszekerheid
De campagne richt zich op ondernemers uit het mkb, zowel startende bedrijven als gevestigde ondernemers. Onderliggende boodschap in deze campagne is de toegevoegde waarde van de notaris voor ondernemers duidelijk maken. Een notaris betrekt immers zowel de privésituatie als de veranderende wettelijke en fiscale regels bij zijn advies over rechtszekerheid. Een wijziging in de zeggenschap of een toekomstige overdracht kan een reden zijn om de gemaakte afspraken nog eens goed te bekijken. Het kan in sommige gevallen gunstig zijn over te stappen naar een andere rechtsvorm. Daarnaast worden ook de privéomstandigheden meegenomen, die hierop van invloed zijn. 

Website met test

Centraal in de campagne staat de website met online test, waarmee u in drie minuten na kunt gaan wat voor u de belangrijkste aandachtspunten zijn. Daarnaast bevat de website veel gestelde vragen en de praktijkervaring van ondernemers met daarbij een tip van de notaris. 

Notarisspreekuren

Voor de promotie bij ondernemers gaat de KNB samenwerken met de regionale Kamers van Koophandel. Hier worden vanaf september ondernemersbijeenkomsten georganiseerd over de veranderingen als gevolg van de Flex-bv. Notarissen zullen als spreker optreden. Verder komen er in iedere regio notarisspreekuren. Ook met MKB Nederland worden afspraken gemaakt om de mogelijkheden van de Flex-bv te promoten.

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Notaris Gorinchem  |   | 
30-06-2020
 | 
20:24 uur
Sinds 2012 is er weinig veranderd. De volgende grote veranderingen zitten er nu aan te komen. Meer en meer zal identificatie en het oprichten van een BV elektronisch gaan gebeuren. Volgens een Europese richtlijn dient te oprichtingstijd van een BV in de komende tijd flink te worden ingeperkt.
Formation agent  |   | 
14-01-2021
 | 
13:24 uur
Door de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen zitten er per 1 juli 2021 voor Stichtingen en Verenigingen wel veranderingen aan te komen. Voor sommigen zal het zelf reden zijn om de statuten aan te gaan passen. Het is aan te raden om de wijzigingen op tijd door te nemen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken