Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 juni 2012
 

Mkb Nederland: meer begeleiding bij het inzetten van werklozen

 
 

Om werklozen aan het werk te krijgen moeten bedrijven beter ondersteund worden en minder risico lopen. Dat stelt MKB-Nederland in de Telegraaf. Daarnaast pleit de ondernemersorganisatie voor beter inspelen op vraag en aanbod.

Hoe? Door een andere benadering in het regionale arbeidsmarktbeleid waarin de werkgever centraal moet staan. Ondernemers hebben nu geen inzicht in het beschikbare arbeidsaanbod. Een slechte zaak, want nu weten ze niet wie er op de markt is en wat diens mogelijkheden en beperkingen zijn. Dit soort gegevens moet daarom per werkzoekende worden verzameld in een landelijk digitaal bestand, waarin zowel arbeidsbemiddelaars als werkgevers naar geschikte kandidaten kan zoeken. 

Werklozen in kassen 
Belangrijker nog is dat ondernemers weten op welke ondersteuning zij kunnen rekenen als zij iemand uit bijstand of ww aannemen. MKB-Nederland pleit voor een vast contactpersoon met kennis van zaken, bij wie de werkgever altijd terecht kan en die de werkzoekende begeleidt. Ook moeten de risico’s voor de werkgever, bijvoorbeeld bij ziekte, tot een minimum worden beperkt en moet de mogelijkheid tot maatwerk (proefplaatsing, detachering) opgenomen worden in de contracten.


Bron: Telegraaf
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken