Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 juni 2012
 

Creativity Now stimuleert creatieve industrie

 
 

Ruim 150 ondernemers kwamen afgelopen donderdag in ‘De Lichtfabriek’ in Haarlem bij elkaar voor het congres ‘Creativity Now 2012, Connect & Collaborate’. Hier probeerden zij grip te krijgen op de ontwikkeling van samenwerking binnen de creatieve industrie nationaal en internationaal.

Tijdens het congres nam Reinout te Brake van het Haarlemse technologie- en marketingbedrijf IQU de 023 Innovatie Award in ontvangst. 

Samen om de tafel
Aan de hand van sprekers als Rogier van der Heide (Philips Design), Anne Mieke Eggenkamp (Design Academy Eindhoven) Shantanu Poredi (Mo-Of Architects), Jeroen van Erp (Fabrique) en Alan Yip (Yip Design) kwam er een overduidelijke conclusie uit de bus: "Voor een succesvolle samenwerking moet de creatieve industrie in een vroeg stadium om de tafel zitten bij de opdrachtgever, de leiding nemen en opdrachtgevers zelf actief onderdeel laten zijn in het beslissingsproces, in plaats van het alleen uitvoeren van de opdracht".  Creative director Jeroen van Erp van Fabrique: "Succes is alleen mogelijk bij een geïntegreerde benadering en dan moet de creatieve industrie in de lead en inhoudelijk leiderschap brengen. Wees niet bang om dat als creatief bureau naar voren te brengen als u staat te pitchen bij een opdrachtgever." 

Stimulans voor de creatieve industrie
Het congres, dat mede mogelijk is gemaakt door een subsidieprogramma van de Europese Unie, is de tussentijdse afsluiting van het project ‘Nieuwe Energie op de Creatieve As’. Verschillende van deze NECA programma-onderdelen krijgen een vervolg om de creatieve industrie in de regio verder te stimuleren. "Het uiteindelijke doel van het congres is om de creatieve industrie de innovatieve kracht van samenwerken te laten ervaren en toe te laten passen. De sprekers van het congres hebben de bezoekers inspiratie meegegeven met een praktische inslag," aldus organisator Irmgard Noordhoek, programmamanager van het project ‘Nieuwe Energie op de Creatieve As’.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken