Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Sportzomer 2012 kost het Nederlandse bedrijfsleven miljard euro

8 juni 2012 - De sportzomer 2012 kost het Nederlandse bedrijfsleven iets meer dan een miljard euro. De kosten vloeien voort uit de tijd die werknemers gemiddeld per dag kwijt zijn aan het praten over het EK-voetbal en de Olympische Spelen. Per werknemer gaat het om een kostenpost van 165 euro.

Aan de leden van het vijfminutenpanel van Panteia – allen ondernemers – is gevraagd een schatting te geven van het aantal minuten per werkdag dat hun werknemers praten over het EK-voetbal en de Olympische Spelen. Ruim 700 ondernemers met werknemers in dienst hebben in de enquete een schatting gegeven.

Bedrijfsleven wél blij met de sportzomer
De helft van de ondernemers denkt dat het personeel tijdens werktijd wel eens live sportevenementen volgt, bijvoorbeeld via hun eigen PC of Smartphone.
Ondanks het tijdsverlies door de sportzomer geloven vier van de vijf ondernemers niet dat de sportzomer ook leidt tot een vermindering van de productiviteit. Ook is bijna de helft van de ondernemers van mening dat samen met collega’s naar wedstrijden van het Nederlandse Elftal of andere grote sportevenementen kijken, goed is voor de teamgeest. 

EK-pool
In een van de drie Nederlandse bedrijven wordt een EK-voetbalpool georganiseerd
Uit de peiling kwam verder naar voren dat in één van de drie Nederlandse bedriiven een EK-voetbalpool wordt georganiseerd. In iets meer dan de helft van het bedrijfsleven wordt niets georganiseerd rond de sportzomer. Een gebrek aan budget of de crisis speelt hierbij overigens nauwelijks een rol. De meest genoemde redenen waren: geen belangstelling voor de sportzomer (22 procent) en de sportzomer is iets voor thuis (zeventien procent).

Politiek, bedrijfsleven en het EK
De meerderheid van de ondernemers vindt de keuze van kamerleden om niet naar de Oekraïne te gaan, een juiste keuze. Voor ondernemers gelden echter andere criteria. Zo is een derde is het eens met de stelling "Ondernemers die worden uitgenodigd om een wedstrijd van het Nederlandse Elftal bij te wonen in de Oekraine moeten zeker gaan."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.