Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 mei 2012
 

Vijf tips om het beste uit uw stagiairs te halen

 
 

Met goede begeleiding kunt u het ‘optimale’ uit een stagiair halen. Maar wat is het ‘optimale’? Wanneer is er sprake van een synergie tussen uw bedrijf en een stagiair? Met deze tips van Hugo Stienstra vormt u een stagiair(e) om tot de ideale young professional.

Stagiairs hebben zo hun voordelen. Wilt u op een gemakkelijke manier jong talent in huis halen en behouden? Zorg dan dat de stagiair geaccepteerd wordt als volwaardig lid van het team. Wanneer een stagiair zich gewaardeerd voelt ontstaat er een verbintenis met de functie die hij of zij vervult. U zult zien dat de young professional nog meer potentie in huis heeft dan u daadwerkelijk had verwacht.
Tip: geef de stagiair af en toe een compliment. U zult zien dat deze bij waardering nog meer zijn of haar best gaat doen. 

Rots in de branding

De young professional kan zijn of haar werk goed uitvoeren, wanneer u tijdens de begeleiding als goed steunpunt fungeert. Luister goed naar de stagiair en help waar nodig. Geef tips, advies en help hem of haar op weg. Zij zijn er immers om te leren.
Tip: wees begripvol naar de stagiair toe. 

Nieuw perspectief
Niet alleen voor de stagiair biedt een stage nieuwe perspectieven. Een nieuweling kan een frisse blik op de zaak geven. Zij hebben immers een objectieve houding tegenover het bedrijf. Daarom kunnen zijn of haar tips een goede aanvulling zijn en kunnen gemeenschappelijke doelen behaald worden.
Tip: sta open voor de stagiair, zodat deze ook daadwerkelijk zijn of haar ideeën kan delen. 

Effectieve workflow
‘Een goede uitleg is het halve werk’. Wanneer de stagiair duidelijk weet wat zijn of haar verantwoordelijkheden zijn en hoe werkprocessen binnen een organisatie verlopen, zal hij of zij effectiever presteren. Dit is niet alleen goed voor het samenwerkingsproces, maar ook voor de onderlinge verstandshouding.
Tip: laat duidelijk zien wat de organisatiecultuur en –structuur is binnen het bedrijf. 

Employer branding
Een werkgeversimago komt onder andere voort uit hoe er met personeel omgegaan wordt in een organisatie. Ook stagiairs zijn een onderdeel van het personeel. Wat extern uitgedragen wordt, begint intern. Heeft uw bedrijf een goede employer branding? Dan staan de stagiair(e)s voor u in de rij, want vergeet niet dat ook uw bedrijf wordt besproken op hogescholen en universiteiten.
Tip: wees consistent naar de stagiair toe over wat de organisatie uitstraalt. 

Denk er aan dat iedereen op dit punt heeft gestaan in zijn of haar carrière. Wees daarom geduldig en geef stagiairs een kans om die unieke, leerzame ervaring bij uw bedrijf op te doen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken