Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 mei 2012
 

Instructievideo: kansrijk middel om consument te bereiken

 
 

Een van de modernere manieren om de aandacht van consumenten te trekken en hen te informeren over klusproducten is het verspreiden van (online) video’s. In de afgelopen jaren maakte slechts een select groepje consumenten gebruik van instructievideo’s. Toch liggen er op dit gebied kansen voor toeleveranciers.

Ruim een kwart van de consumenten geeft namelijk aan dat zij instructievideo’s belangrijk vinden tijdens het klussen. Er is vooral behoefte aan beeldmateriaal over sanitair, tegels en hang- en sluitwerk. Ervaren klussers weten natuurlijk zelf al veel van het uitvoeren van klussen, maar zij blijken toch voor de ingewikkeldere klus graag een instructievideo te willen bekijken. Dat blijkt uit onderzoek van WoonKennis onder ruim 500 consumenten. 

Oriëntatietool
- Twaalf procent van de consumenten bekijkt een instructievideo bij oriëntatie op klussen
- Jongeren hebben meer behoefte aan instructievideo’s dan ouderen
- Video’s zijn ideaal om expertise te claimen en om in te zetten bij aftersales 

Content marketing
Marketing draait de laatste jaren niet meer alleen om het zenden van een promotieboodschap. Consumenten moeten overtuigd worden met interessante informatie. Met zogenaamde content marketing proberen toeleveranciers relevante informatie via de juiste kanalen en voor het juiste publiek aan te bieden om de doelgroep aan zich te binden. In de afgelopen drie jaar heeft zowel voor als tijdens het klussen maar een select groepje consumenten gebruikgemaakt van instructievideo’s. Tijdens de oriëntatie op het klussen gaat het om twaalf procent van de consumenten en bij het uitvoeren van klussen zelf raadpleegt slechts zes procent een video met uitleg.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken