Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

15 mei 2012 - Ondernemers worden harder getroffen door de recessie en hebben een grotere kans op armoede dan werknemers. Van de huishoudens met een ondernemer als kostwinner leeft twaalf procent onder de armoedegrens, tegen drei procent van de huishoudens met een kostwinner in loondienst.

Extra risico lopen alleenstaande ondernemers en niet-westerse allochtone ondernemers. 

Grip-op-geld
Om te testen hoe u er voor staat en er voor te zorgen dat minder ondernemers onnodig moeten stoppen met hun onderneming door financiële problemen, hebben de Kamer van Koophandel en het Nibud een laagdrempelige test ontwikkeld die zzp’ers en kleine ondernemers snel inzicht geeft in hun geldzaken. Deze Grip-op-Geld test houdt ondernemers een spiegel voor en zet ze aan meer bezig te zijn met het op orde brengen van de privé en zakelijke financiën en wijst ze op relevante hulpmiddelen.

Grip belangrijk
Grip, inzicht en overzicht op geldzaken zijn belangrijk om financieel zelfredzaam te zijn. Veel ondernemers laten hun financiën door een accountant of boekhouder uitvoeren. Daardoor zijn ze zich soms minder bewust van hun financiële situatie en hun eigen omgang met geld. Perceptie en uiteindelijke gedrag blijken nogal eens uit elkaar liggen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.