Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zelfstandig professional werkt vaak mobiel

15 mei 2012 - De grote groep zelfstandig professionals in Nederland - zo’n 850.000 - is doorlopend op zoek naar efficiencyverbetering en handigheden om zoveel mogelijk tijd facturabel te kunnen zijn. Daarmee zijn de zelfstandig professionals de early adaptors aangaande de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals mobiele apps en software oplossingen.

Zelfstandig professionals zijn zelfsturend, delen hun eigen werktijd in en werken plaatsongebonden. Of ze hun opdracht vervullen bij de opdrachtgever of thuis maakt hen niet uit. Dat blijkt uit een peiling onder ruim 10.000 zelfstandig professionals, aangesloten bij HeadFirst. 40 procent van de zelfstandig professionals voert de opdracht deels uit bij de opdrachtgever op kantoor en deels thuis of vanuit een huiskantoor. Omdat ze vaak van werkplek wisselen, zijn ze mobieler dan vaste werknemers en maken zij veel gebruik van technologische hulpmiddelen geschikt voor het mobiele werken, zoals tablets, allerhande software oplossingen en mobiele apps. 

Veel tijdwinst
Deze technologieën leveren de zelfstandig professional tijdwinst op. Met het oog op ‘uurtje factuurtje’ is tijdwinst voor hen belangrijk. Om zoveel mogelijk facturabel te kunnen zijn, wil een zelfstandig professional zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan reizen, het binnenhalen van nieuwe opdrachten en administratie, verzekeringen en pensioenen. Om efficiënter te kunnen zijn, omarmen zelfstandig professionals dus sneller en gemakkelijker nieuwe ontwikkelingen, die het werken eenvoudiger maken.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.