Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

LinkedIn: Zichtbaar Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

3 mei 2012 - Zichtbaarheid is een essentieel onderdeel van het menselijk bestaan. Om te (over)leven in de breedste zin van het woord moet u zichtbaar zijn. Zichtbaar zijn om gezien en gevonden te worden. Onder de aandacht brengen wie u bent, wat u doet en wat u te bieden hebt.

Als werkgever kunt u daaraan een grote bijdrage leveren door onderdeel uit te maken van de samenleving. Vanuit de overheid wordt opgeroepen dat u zich daarvan bewust moet worden. Uw verantwoordelijkheid daarin moet nemen. Het een vanzelfsprekendheid wordt. En terecht. Bestaan is een maatschappelijk gegeven. Organisaties leveren daarin een bijdrage door duurzaam te investeren in het menselijk bedrijfskapitaal.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO)
MBO is een essentieel onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Om maatschappelijk verantwoord te ondernemen is MBO de eerste stap in het proces. Investeren in expertise, menskracht en netwerken in de samenleving. De huidige krapte op de arbeidsmarkt is een maatschappelijk probleem waarin we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Die verantwoordelijkheid vraagt om bewuste (preventieve) keuzen.

De relatie tussen MBO, employability en LinkedIn
Dankzij de huidige online technologie komen er steeds meer mogelijkheden bij om te laten zien wie u bent. Online netwerken maken inzichtelijk en transparant wat leidt tot meer zichtbaarheid. Aanwezigheid op LinkedIn levert direct een zichtbare bijdrage aan MBO en employability. Persoonlijke profielen zijn zichtbaar binnen en buiten een netwerk, waardoor een ieder onder de aandacht wordt gebracht en verbindingen worden gelegd. Investeren in duurzame samenwerkingsverbanden binnen netwerken, levert winst op voor groepen in de samenleving.
Onderzoek van het kenniscentrum Duurzaam Ondernemen toont aan dat bedrijven die zorgen voor een goede balans tussen planet, people en profit, minder geraakt worden in onrustige tijden. 

Gratis presentatie
Meer weten over het onderwerp en hoe u hieraan een bijdrage kunt leveren? Meld u aan voor de presentatie ‘LinkedIn: Zichtbaar Maatschappelijk Betrokken Ondernemen’, op woensdag 23 mei van 15:00 – 17:30 uur bij Seats2meet.com in Maarssen. Aan deze presentatie zijn geen kosten verbonden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.