Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Spanje, Frankrijk en Alpenlanden favoriete locaties voor tweede huis

1 mei 2012 - Ondanks de crisis op de Spaanse huizenmarkt blijft het Zuid-Europese land voor veel Nederlanders (15,2 procent) de droomplek voor een tweede woning, gevolgd door Frankrijk (14,6 procent) en de Alpenlanden Oostenrijk en Zwitserland (11,4 procent).

Dit blijkt uit onderzoek van de Oostenrijkse bouwonderneming Jäger Bau onder 1002 respondenten naar hun favoriete locatie voor een tweede huis in Europa. Zuid-Europese landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië scoren hoog op het wensenlijstje van Nederlanders, maar ook de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) is in trek. Meer dan twee op de tien Nederlanders zou hier wel een tweede woning willen hebben. Met name mannen zien zichzelf hier wonen. Maar niet iedereen hoeft de grens over: 4,3 procent is tevreden met een tweede woning in eigen land in bijvoorbeeld Zeeland of op één van de Waddeneilanden. 

Griekenland
Bij hetzelfde onderzoek in Duitsland komt een heel andere volgorde uit de bus. Meer dan de helft van de Duitsers zou juist het liefst een woning in de Alpenlanden Oostenrijk en Zwitserland hebben. Daar komen Spanje, Frankrijk en Italië pas op de derde, vierde en vijfde plaats. Nederland en Duitsland zijn wel unaniem in hun keuze voor Griekenland; dit land is bij beide met slechts vier procent van de stemmen hekkensluiter. Nu bekend is geworden dat prinses Maxima en kroonprins Willem-Alexander hier een huis hebben gekocht, is de kans echter wel groot dat dit getal er volgend jaar anders uit zal zien.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.