Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers akkoord met CAO Schoonmaak- en glazenwassersbranche

27 april 2012 - De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) hebben ingestemd met het principeakkoord dat vorige week is gesloten met de vakbonden FNV en CNV. Het totaalpakket bestaat uit een loonsverhoging, afspraken over respect, opleiding, pensioen, werkdruk en het structureel aanpakken van ziekteverzuim.

Tijdens een extra Algemene Ledenvergadering in Houten ging een ruime meerderheid van de leden akkoord met het gepresenteerde CAO voorstel voor 2012 en 2013. 

Loonsverhoging
In deze CAO gaat het onder andere om een loonkostenverhoging van ruim vijf procent in twee jaar. In de huidige tijd van recessie, met een krimpende markt en de verwachte forse bezuinigingen is dit de beste CAO van Nederland. Met deze investering willen de werkgevers verder bouwen aan een sterke en aantrekkelijke schoonmaakbranche. De achterban van OSB gaat ook akkoord met een breed en grondig experiment rondom verzuimbeleid. Zij zijn bereid mee te werken aan een onderzoek naar een structurele en mogelijk verbeterde aanpak van verzuim. 

Investern
De komende weken worden de details van het principeakkoord verder uitgewerkt, waarna de definitieve CAO kan worden vastgelegd. Hans Simons, voorzitter OSB: "Onze leden zijn met een ruime meerderheid akkoord gegaan met een breed kwalitatief en kwantitatief totaalpakket. Met deze CAO investeren de werkgevers in de schoonmaakbranche ondanks de huidige recessie. Op deze manier bouwen we verder aan een sterke en aantrekkelijke branche. Niet alleen voor de 150.000 schoonmakers, maar ook voor de opdrachtgevers." 

Kiezen voor kwaliteit

OSB zet het komende jaar in op structureel en duurzaam investeren in de professionalisering van de gehele branche. Mede op initiatief van OSB is al eerder met succes de unieke Code Verantwoordelijk Marktgedrag geïntroduceerd. Vanaf 1 januari aanstaande wordt ook het OSB-Keurmerk van kracht: een kwaliteitskeurmerk waarmee de branche transparanter, duurzamer en aantrekkelijker wordt. OSB doet een beroep op opdrachtgevers om te kiezen voor kwaliteit en ook hun verantwoordelijkheid daarin te nemen. Opdrachtgevers, werkgevers en werknemers hebben allemaal een belang om ondernemen en werken in de schoonmaakbranche prettig en gezond te houden. 

Samenwerken

Tijdens de afgelopen CAO-onderhandelingen heeft OSB een trendbreuk willen introduceren door de dialoog met de vakbonden aan te gaan. Dit is ook in lijn met de manier waarop ze samen hebben gewerkt aan de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. OSB vertrouwt erop dat samen met vakbonden de komende periode gewerkt wordt aan een betere relatie, waarin langdurige acties in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.