Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Stel laag btw tarief arbeidsintensieve diensten niet ter discussie'

26 april 2012 - In de bezuinigingsplannen van het kabinet (Catshuispakket) werd de indeling voor de arbeidsintensieve diensten in het lage btw-tarief gehandhaafd. Ook nu het kabinet demissionair is en samen met de Tweede Kamer op zoek gaat naar een bezuinigingspakket dient deze lijn te worden gehandhaafd.

Daartoe roept FOSAG-NOA het demissionair kabinet en de leden van de Tweede Kamer op.

Zorg: besluiteloosheid over nieuwbouw
De nieuwbouwmarkt is met een productie van slechts 56.000 woningen in 2011 dramatisch teruggevallen. Door de onzekerheid over onder andere de toekomst van de hypotheekrenteaftrek, is de woningmarkt in een stevige crisis beland. De val van het kabinet vervult FOSAG-NOA met zorgen, want hierdoor dreigt besluiteloosheid waarmee de nieuwbouw zeker niet geholpen zal zijn. 

Zorg: concrete vertaalslag van Bouwteam

Minister Spies van Wonen stelde het Bouwteam in om de bouw uit het slop te halen. FOSAG-NOA droeg suggesties aan op een hoog abstractieniveau, omdat deze commissie nu eenmaal op een hoog abstractieniveau adviseert. FOSAG-NOA dringt nu aan op een duidelijk vertaling naar concrete gevolgen voor onze bedrijfstak. Het Bouwteam zal naar verwachting in mei advies uitbrengen. 

Zorg: afbouw medefinanciering van BBL

In de nota 'Focus op vakmanschap' over het MBO-onderwijs staan maatregelen die ook impact hebben op de afbouw- en onderhoudsbedrijfstakken. Afgezien van goede suggesties, is het volgens FOSAG-NOA minder geslaagd dat de medefinanciering van de BBL-opleiding wordt teruggebracht van vier naar drie jaar. FOSAG-NOA hoopt dan ook dat dit plan op de lange baan wordt geschoven.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.