Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ZZP geen topic bij Kamp

23 april 2012 - Uit een brief aan de Kamer van Minister Kamp (Sociale Zaken) over de inkomenspositie van zzp’ers spreekt geen overdreven aandacht voor de inkomenspositie van zzp’ers. Hij merkt op dat het kabinet zzp’ers ziet als ondernemers die kiezen voor eigen verantwoordelijkheid.

In bepaalde gevallen kan er sprake zijn van kwetsbare zzp’ers die werken met een overeenkomst van opdracht en afhankelijk zijn van één of enkele opdrachtgevers.
De regering ziet geen aanleiding voor een heroverweging van de rol van de overheid ten aanzien van zzp’ers. 

Pensioenopbouw
Wel deelt het kabinet de zorgen van de Sociaal Economische Raad over de pensioenopbouw van zzp’ers. Het kabinet heeft daarom een onderzoek aangekondigd naar de oorzaken van de gebrekkige pensioenopbouw door zzp’ers en mogelijke oplossingsrichtingen. De Tweede Kamer zal hierover dit voorjaar worden geïnformeerd. De uitkomsten van het onderzoek kunnen ook van betekenis zijn voor de discussie over arbeidsongeschiktheid van zzp’ers, aldus de Minister.
Het white paper ‘Inkomenszekerheid zzp maakbaar’ waaraan door VZZP-voorzitter Fred de Boer is meegewerkt kan zeker bij deze discussie worden betrokken. Dat zegt de Minister (nog) niet, maar daar wordt door de opstellers van het white paper uiteraard aan gewerkt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.