Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Een derde van het MKB wil investeren in duurzame energie

19 april 2012 - Al enige jaren heerst het idee dat investeren in duurzame energie nagenoeg rendabel is. Onderzoek van Panteia/EIM laat zien dat er binnen het MKB serieuze interesse is om te investeren in duurzame energie, in het bijzonder in zonne-energie.

Een derde van het MKB wil in de komende drie jaar investeren in duurzame energie. Driekwart van deze groep ondernemers wil dat vooral doen in zonnecollectoren. 

Motieven

De milieubijdrage en de verwachte kostenvoordelen worden door de ondernemers genoemd als de belangrijkste motieven. Daarnaast worden een positief effect op het bedrijfsimago en een zekere onafhankelijkheid van energieleveranciers genoemd. Het is duidelijk dat de meeste interesse uitgaat naar zonnecollectoren, driekwart van de geïnteresseerde ondernemers wil daarin investeren. 

Interesse

Duurzaam ondernemen, en in het bijzonder energie inkoop of duurzame energie, wordt steeds vaker vanuit de lokale omgeving of regio geïnitieerd. Daarbij zijn ondernemende burgers en lokale ondernemers betrokken. Momenteel kent echter niet meer dan vijf procent van het MKB dergelijke samenwerkingsverbanden en maakt daar gebruik van. Ruim een kwart van de MKB-bedrijven die dergelijke samenwerkingsverbanden niet kennen, heeft er wel belangstelling voor. Zij zijn dan vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame energie. 

Resultaat

Een vijfde van het Nederlandse MKB zegt de laatste drie jaar te hebben geïnvesteerd in duurzame energie. Dit aandeel ligt eigenlijk veel lager, want de MKB-ondernemers noemen vaak het overstappen naar leveranciers van groene energie en het investeren in energiebesparing als hun investeringen in duurzame energie.

Doorsturen  |  4  |  Nieuwsbrief

Reacties

onlineenergievergeli...

22-04-2015 09:25  |  

Goed initiatief. Als de rest van het MKB nou meedoet!

EasySwitch

8-06-2016 13:47  |  

We zijn nu bijna 4 jaar verder. Ik hoop dat er stappen zijn gemaakt in richting van duurzame energie. Er zijn de afgelopen jaren aardig wat nieuwe technieken bij gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de Tesla Powerwall.

Goedkoopsteenergie

8-03-2017 12:14  |  

Duurzame energie is een mooi idee maar het is niet bereikaar voor de bevolking. Alleen voor de bedrijven die er snel veel geld mee willen verdienen. Zoals ''goedkope'' energieleveranciers die de term duurzame energie gebruiken om iedereen een wassen neus voor te houden om zoveel mogelijk zieltjes te winnen..

Hoverboard kopen

11-03-2017 12:00  |  

Geweldig nieuws! Het wordt tijd dat iedereen 100% voor duurzaam gaat. Op de lange termijn zal dit Nederland een groot voordeel verschaffen t.o.v. de rest van de wereld.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.