Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 april 2012
 

 
 

Laat medewerkers ten minste één dag per week niet in de spits met de auto naar het werk reizen. Dát is de boodschap van de campagne ‘52 filevrije dagen’ van MKB-Nederland en het Platform Slim Werken Slim Reizen.


De campagne richt zich op mkb-ondernemers. Tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht, vindt de aftrap plaats door Lodewijk de Waal, voorzitter van het Platform, en Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland, in de campagnestand. Dit doen ze door met enkele ondernemers die de beurs bezoeken de nieuw ontwikkelde slim werken slim reizenscan in te vullen. 

Slim werken en reizen
Nederland telt zo’n acht miljoen werkenden. De helft daarvan kan in potentie slim werken en reizen: op een ander tijdstip reizen, thuis of op een locatie onderweg werken, of andere vervoersmiddelen kiezen. Als werknemers de auto één dag in de week laten staan, levert dat veel op. Tijdwinst (minder vaststaan in de file en stijging van de productiviteit) en duurzaamheid zijn twee voor de hand liggende voordelen. Maar er is meer te behalen voor ondernemers. Zo kunnen ze efficiënter gebruik maken van hun bedrijfsruimtes, voelen werknemers zich fitter en kunnen deze hun werk en privé beter combineren. Dit maakt ondernemers tot een aantrekkelijker werkgever voor nieuwe medewerkers, maar ook voor huidig personeel. Het is bovendien goed voor het imago van de onderneming. 

Mobiliteit
52 filevrije dagen richt zich op ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. De campagne sluit daarbij aan op al lopende regionale projecten rondom mobiliteit en slimmer werken en reizen, waar vooral grote werkgevers bij betrokken zijn. Ondernemers kunnen zich bijvoorbeeld inschrijven voor speciale sessies tijdens de Week van de Ondernemer en de Regionale Ondernemerscongressen later dit jaar. De campagnewebsite biedt informatie, tips en ervaringsverhalen. Met de slim werken slim reizenscan krijgt de ondernemer inzicht in hoe hij op dit moment al bezig is met slim en mobiel werken, welke mogelijkheden er nog zijn, hoe andere ondernemers het doen en 'to do’s'. Webinars bieden een interactieve mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met experts. Ook wordt er een boek ontwikkeld: Eerste hulp bij slim werken slim reizen. Tot slot is er de mogelijkheid voor een een op een adviesgesprek.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken