Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Principe akkoord CAO schoonmaakbranche

17 april 2012 - De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) en vakbonden CNV en FNV hebben een principe akkoord bereikt voor een nieuwe tweejarige CAO voor de schoonmaakbranche. Het totaalpakket bestaat uit een loonsverhoging, afspraken over respect, opleiding, pensioen, werkdruk en het structureel aanpakken van ziekteverzuim.

Hiermee willen de werkgevers ondanks de huidige recessie blijvend investeren in een sterke en aantrekkelijke schoonmaakbranche. Het principe akkoord wordt volgende week voorgelegd aan de OSB leden tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering. 

Verzuimbeleid

Een van de laatste resultaten uit het totale pakket van afspraken is een structurele aanpak van het verzuim. Er komt een breed en grondig experiment met het verbeteren van ziekteverzuimbeleid. De schoonmaaksector verbindt zich aan de eenduidige onderzoeksconclusies. 

Loonsverhoging

Totaal gaat het om een loonkostenverhoging van ruim vijf procent in twee jaar. In de huidige tijd van recessie, met een krimpende markt en de verwachte forse bezuinigingen met recht het beste CAO onderhandelingsresultaat van Nederland. Met deze investering willen de werkgevers verder bouwen aan de kwaliteit van de branche. 

Een voordeel voor werkgevers, werknemers en opdrachtgevers.

Eerste onderhandelaar, Anton Witte: "Wij durven met de beste CAO afspraken van Nederland te investeren in onze schoonmaakbranche ondank de huidige recessie. Dit doen we omdat we op realistische manier willen bouwen aan een sterke en aantrekkelijke branche. Hiervan profiteren niet alleen onze 150.000 schoonmakers, maar ook onze opdrachtgevers die goede kwaliteit krijgen voor een eerlijke prijs."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.