Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 april 2012
 

Thuiswerkende ondernemers laten fiscaal voordeel liggen

 
 

Nederland telt ruim 700.000 zzp’ers en dit aantal groeit snel. Een groot deel van hen werkt vanuit huis en heeft daarvoor een speciale werkruimte ingericht. Er bestaat een fiscale regeling die bepaalt dat u de kosten die u thuis maakt kunt aftrekken van de belasting.

En toch blijkt uit onderzoek dat 45 procent van de thuiswerkende ondernemers geen gebruik maakt van deze aftrekmogelijkheid.

Energie
Energie is een van de kostenposten waarvan zzp’ers vaak niet weten dat ze aftrekbaar zijn. Zo blijkt uit onderzoek dat maar 35 procent gebruik maakt van die mogelijkheid. Bovendien beseffen veel zzp’ers niet dat door het werken vanuit huis de energiekosten aanzienlijk kunnen stijgen.

Extra was
Een voorbeeld is de eigenaresse van een massagesalon die dagelijks drie wassen extra draait, bovenop de reguliere huishoudelijke was. Maar ook het intensieve gebruik van computers en servers bij IT-specialisten of de extra verlichting en verwarming in een atelier zorgen voor een aanzienlijk hogere energierekening. Deze extra kosten komen doorgaans voor belastingaftrek in aanmerking.  

Online tool
Ook al is de huidige regelgeving vrij complex, het is zonde om deze interessante aftrekposten te laten liggen. Daarom bieden energiebedrijf Nuon en Alfa Accountants en Adviseurs de thuiswerkende zzp’er gezamenlijk hulp aan. Via een online tool, krijgt een zzp’er snel inzicht in de voor hem of haar mogelijke belastingaftrek. Er is een brochure beschikbaar en er worden workshops aangeboden via www.alfa-accountants.nl/kantooraanhuis. Daarnaast kan de thuiswerkende zzp’er gebruik maken van een aantrekkelijk zakelijk energietarief. En extra handig: dit tarief geldt dan ook voor het privé energieverbruik.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken