Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 maart 2012
 

Oranjekoorts heeft geen effect op Nederlandse export

 
 

Deze zomer barst de oranjekoorts weer los in Nederland. Ook in de rest van de wereld is het EK in Polen en Oekraïne het gesprek van de dag. Een kwart van de Nederlandse exporteurs verwacht dan ook dat voetbal deze zomer een belangrijk onderwerp van gesprek is wanneer zij contact hebben met buitenlandse klanten.

Als Nederland het toernooi wint, blijven exporteurs - ondanks hun blijdschap - nuchtere Hollanders. Tweederde voorziet namelijk dat winst geen effect zal hebben op de Nederlandse export. Ook denkt slechts veertien procent dat het kampioenschap een belangrijke impuls zal geven aan het imago van Nederland in het buitenland.

Handelspartners Polen en Oekraïne
Polen staat dit jaar voor het eerst op de zesde plaats van belangrijkste exportbestemmingen, de hoogste positie ooit. Oekraïne staat ook voor het eerst in drie jaar weer in de top tien van belangrijkste exportbestemmingen buiten de EU. Nederlandse exporteurs exporteren vooral machines, vervoermateriaal, chemische producten, voeding en levende dieren naar Polen en Oekraïne.

Dit en meer blijkt uit de veertiende editie van het rapport Trends in Export, het jaarlijkse onderzoek van Atradius en Fenedex, dat 3 april wordt gepresenteerd.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken