Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Op tijd betalen stimuleert economie

29 maart 2012 - Ondernemers krijgen hun rekeningen nog te vaak te laat betaald waardoor ze in financiële problemen komen. Als overheden en bedrijven hun rekeningen vaker op tijd betalen, is dat bovendien een stimulans voor economisch herstel.

Dit stelt MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer, zo meldt MKB Servicedesk. MKB-Nederland wil de politiek via de brief oproepen om de Europese richtlijn voor de bestrijding van betalingsachterstanden snel te behandelen. 

Automatische boete
Deze richtlijn bepaalt ondermeer dat een te laat betalende debiteur automatisch een boete van 40 euro plus acht procent van het factuurbedrag opgelegd krijgt. Dit moet de debiteur aansporen tijdig te betalen. Volgens MKB-Nederland is het hard nodig dat er strengere regels komen om op tijd te betalen. "Ondernemers hebben al weinig middelen om nieuwe opdrachten zelf voor te financieren. Als rekeningen dan óók nog eens te laat worden betaald, remt dat de bedrijfsvoering." 

Eén Europese betalingsrichtlijn

Verder moet de richtlijn ervoor zorgen dat de Europese lidstaten meer één manier van betalen gaan invoeren, zodat het gemakkelijker wordt om handelstransacties over de grens uit te voeren.


Bron: MKB Nederland, MKB Servicedesk Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

J. Zwanenburg

1-04-2012 16:09  |  

Hier ben ik het 100 % mee eens. We hebben wel een factureringsverplichting binnen 14 dagen, maar op betalingen zit ik soms wel 3 maanden te wachten. Tijd dat de politiek er iets aan doet want ik ben geen bank!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.