Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 maart 2012
 

Zonnestorm vormt gevaar voor harde schijf

 
 

Vandaag en ook de komende dagen zal de aangekondigde zonnestorm de aarde bereiken. Deze zonnestorm, die zeer waarschijnlijk elektriciteitsuitval met zich meebrengt, zal ongetwijfeld vele computers en harde schijven doen crashen, zo waarschuwt Stellar Data Recovery.

Kees Jan Meerman van Stellar Data Recovery adviseert de computer enige tijd los te koppelen van elektriciteit. 

Twee soorten beschadigingen
Indien de zonnestorm elektriciteitsnetwerken verstoort, kunnen twee soorten beschadigingen optreden. Ten eerste kan er een zogenaamde head crash optreden waardoor de koppen van de harde schijf flink beschadigd kunnen raken. Het verlies van data en andere gevoelige informatie is bij deze beschadiging zeer reëel. Ten tweede kan ook het file system van de pc beschadigd raken. Ook deze beschadiging heeft het risico van dataverlies. 

Welke pc's lopen het meeste risico?

Er is een wezenlijk verschil tussen de bedrijfsmatige en de particuliere gebruiker. Over het algemeen hebben bedrijven in het verleden goede voorzorgsmaatregelen genomen, om hun pc's te beschermen tegen stroomuitval. Dit is echter vaak niet het geval bij de particuliere gebruiker. Juist deze pc's lopen het meeste risico en moeten gedurende enige tijd worden afgesloten van de elektriciteit. 

Wat is die zonnestorm nou eigenlijk?

De zonnestorm is ontstaan door een krachtige uitbarsting op de zon. Hierdoor is een wolk van elektrisch geladen deeltjes de ruimte ingeblazen. De prognose is dat in de loop van vandaag de 'wolk' de aarde bereikt. Men verwacht dat de storm tot en met vrijdag aanhoudt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken