Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 maart 2012
 

Ondernemer verdient steeds meer via internet

 
 

95 procent van de ondernemers gebruikt al online kanalen voor hun onderneming. Hiervan heeft 92 procent een eigen website. Tweederde van de online ondernemers zet social media in en een derde maakt gebruik van nieuwssites en zoekmachines om klanten te trekken.


Dit blijkt uit onderzoek van De Zaak en ING Economisch Bureau, zo bericht MKB Servicedesk.

Webwinkel
Ruim een kwart van de ondernemers die internet inzetten, heeft een webwinkel waarin hij online producten en diensten verkoopt. Deze groep verdient nu ruim een derde van hun omzet online en verwachten dat dit over twee jaar bijna 43 procent zal zijn. 

Verwachtingen en obstakels
Ondernemers die nog geen eigen webwinkel zijn gestart, verwachten wel binnen twee jaar ruim vijftien procent van hun omzet te realiseren via online kanalen. De belangrijkste redenen voor ondernemers om (nog) geen webwinkel te beginnen, zijn gebrek aan kennis, onvoldoende kapitaal en obstakels zoals online betalen.


Bron: MKB Servicedesk
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken