Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer verdient steeds meer via internet

8 maart 2012 - 95 procent van de ondernemers gebruikt al online kanalen voor hun onderneming. Hiervan heeft 92 procent een eigen website. Tweederde van de online ondernemers zet social media in en een derde maakt gebruik van nieuwssites en zoekmachines om klanten te trekken.

Dit blijkt uit onderzoek van De Zaak en ING Economisch Bureau, zo bericht MKB Servicedesk.

Webwinkel
Ruim een kwart van de ondernemers die internet inzetten, heeft een webwinkel waarin hij online producten en diensten verkoopt. Deze groep verdient nu ruim een derde van hun omzet online en verwachten dat dit over twee jaar bijna 43 procent zal zijn. 

Verwachtingen en obstakels
Ondernemers die nog geen eigen webwinkel zijn gestart, verwachten wel binnen twee jaar ruim vijftien procent van hun omzet te realiseren via online kanalen. De belangrijkste redenen voor ondernemers om (nog) geen webwinkel te beginnen, zijn gebrek aan kennis, onvoldoende kapitaal en obstakels zoals online betalen.


Bron: MKB Servicedesk Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.