Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 maart 2012
 

Ondernemer investeert in eigen ontwikkeling

 
 

Bijna twee derde (65 procent) van de ondernemers heeft in de afgelopen drie jaar geïnvesteerd in de eigen ontwikkeling door middel van een opleiding, cursus of training. Deze ondernemers volgden die cursus of training vooral via een brancheorganisatie of ander (opleidings)instituut (66 procent) en/of het bezoeken van seminars (55 procent).

Een derde (33 procent) van de groep ondernemers die de afgelopen drie jaar in de eigen ontwikkeling heeft geïnvesteerd, heeft daaraan in 2011 meer dan 1.000 euro besteed. Dit varieert naar de omvang van de bedrijf. Eigenaren van (middel)grote bedrijven (vanaf twintig medewerkers) hebben vaker (60 procent) meer dan 1.000 euro besteed dan zzp’ers (30 procent). Zzp’ers hebben weer vaker minder dan 500 euro uitgegeven dan (middel)grote bedrijven. Er is dus een duidelijke samenhang tussen de omvang van het bedrijf en het beschikbare budget. 

Vakkennis

Ruim acht op de tien (84 procent) ondernemers die de afgelopen drie jaar een opleiding of cursus volgden, hebben vakkennis bijgespijkerd. Ruim vier op de tien (44 procent) hebben (ook) geïnvesteerd in het ontwikkelen van persoonlijke eigenschappen.
De grootste groep (45 procent) van ondernemers die een opleiding of cursus volgden besteedde gemiddeld één tot drie uur per week aan zelfontwikkeling. Voor 13 procent van hen kwam het aantal uren per week gemiddeld uit op vijf of meer. 

Persoonlijke ontwikkeling
Bijna alle ondernemers (96 procent) vinden hun ontwikkeling op het gebied van vakkennis (zeer) belangrijk. Ook ontwikkeling op de gebieden van persoonlijke ontwikkeling in het algemeen (86 procent), kennis van ondernemerschap (84 procent), persoonlijke groei (83 procent) worden door een grote meerderheid van de ondernemers als (zeer) belangrijk gezien.

2012
Bijna twee derde (65 procent) van de ondernemers is van plan om (ook) in 2012 te investeren in persoonlijke ontwikkeling door het volgen van een opleiding of cursus. 46 procent is van plan dit te doen op vakinhoudelijk gebied, twintig procent op het gebied van algemene (ondernemers)vaardigheden, achttien procent voor hobby/plezier en vijftien procent buiten het eigen vakgebied in verband met verbreding of een toekomstige switch.

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Paul Witte Personal ...  |   | 
9-09-2019
 | 
00:17 uur
Op elke manier investeren in jezelf zou altijd moeten worden toegejuicht
Jasper  |   | 
12-09-2019
 | 
15:26 uur
Investeren in jezelf is altijd goed!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken