Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer investeert in eigen ontwikkeling

6 maart 2012 - Bijna twee derde (65 procent) van de ondernemers heeft in de afgelopen drie jaar geïnvesteerd in de eigen ontwikkeling door middel van een opleiding, cursus of training. Deze ondernemers volgden die cursus of training vooral via een brancheorganisatie of ander (opleidings)instituut (66 procent) en/of het bezoeken van seminars (55 procent).

Een derde (33 procent) van de groep ondernemers die de afgelopen drie jaar in de eigen ontwikkeling heeft geïnvesteerd, heeft daaraan in 2011 meer dan 1.000 euro besteed. Dit varieert naar de omvang van de bedrijf. Eigenaren van (middel)grote bedrijven (vanaf twintig medewerkers) hebben vaker (60 procent) meer dan 1.000 euro besteed dan zzp’ers (30 procent). Zzp’ers hebben weer vaker minder dan 500 euro uitgegeven dan (middel)grote bedrijven. Er is dus een duidelijke samenhang tussen de omvang van het bedrijf en het beschikbare budget. 

Vakkennis

Ruim acht op de tien (84 procent) ondernemers die de afgelopen drie jaar een opleiding of cursus volgden, hebben vakkennis bijgespijkerd. Ruim vier op de tien (44 procent) hebben (ook) geïnvesteerd in het ontwikkelen van persoonlijke eigenschappen.
De grootste groep (45 procent) van ondernemers die een opleiding of cursus volgden besteedde gemiddeld één tot drie uur per week aan zelfontwikkeling. Voor 13 procent van hen kwam het aantal uren per week gemiddeld uit op vijf of meer. 

Persoonlijke ontwikkeling
Bijna alle ondernemers (96 procent) vinden hun ontwikkeling op het gebied van vakkennis (zeer) belangrijk. Ook ontwikkeling op de gebieden van persoonlijke ontwikkeling in het algemeen (86 procent), kennis van ondernemerschap (84 procent), persoonlijke groei (83 procent) worden door een grote meerderheid van de ondernemers als (zeer) belangrijk gezien.

2012
Bijna twee derde (65 procent) van de ondernemers is van plan om (ook) in 2012 te investeren in persoonlijke ontwikkeling door het volgen van een opleiding of cursus. 46 procent is van plan dit te doen op vakinhoudelijk gebied, twintig procent op het gebied van algemene (ondernemers)vaardigheden, achttien procent voor hobby/plezier en vijftien procent buiten het eigen vakgebied in verband met verbreding of een toekomstige switch.

Doorsturen  |  6  |  Nieuwsbrief

Reacties

Paul Witte Personal ...

8-09-2019 22:17  |  

Op elke manier investeren in jezelf zou altijd moeten worden toegejuicht

Jasper

12-09-2019 13:26  |  

Investeren in jezelf is altijd goed!

BV oprichten

28-09-2019 11:52  |  

Bij (belasting)juridische en accounting beroepen is het normaal dat er sprake is van continue opleiding. Het lijkt me zelfs goed als het niet enkel voor juristen en boekhouders gewoon is. Stel het verplicht en zelfs voor alle beroepen, dan is de kans dat mensen 'vastroesten' ook kleiner.

Koen van der Donk

4-10-2019 09:41  |  

Ontwikkeling geldt voor ons vooral op het gebied van trends in designmeubels, interieur en verkooptechnieken. Eens met bovenstaande reactie dat persoonlijke ontwikkeling ervoor zorgt dat mensen niet 'vastroesten'.

Reageerder

12-01-2020 09:02  |  

Mee eens, zelfs al is het artikel uit 2012, nog steeds actueel.

Stef

10-08-2020 13:28  |  

Wat wij zien bij Eduvision is dat we sinds corona een flinke aanwas zien van cursisten die actief zijn als ZZP'er en die nu proberen door het volgen van een cursus zich beter te kunnen presteren bij bedrijven en op de arbeidsmarkt.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.