Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tips voor uw online betaalsysteem

27 februari 2012 - Steeds meer bedrijven beschikken naast hun fysieke winkel over een eigen webshop. Een veilige koop- en betaalomgeving is daarbij voor zowel u als de klant van groot belang. Clair Salden van de Multicards Internet Billing Company geeft een aantal tips op dit gebied.

1. Zorg voor een heldere uitleg en structuur van uw webshop
Dit leidt ertoe dat uw klant begrijpt hoe de producten besteld en afgerekend kunnen worden. 

2. Kies voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in online betaalsystemen

Deze payment service providers (PSP) bieden vaak de keuze uit betalingen met iDeal, creditcard en/of PayPal. Zij verwerken de betalingen direct en binnen hun systeem kunt u de transacties altijd beheren en bekijken. 

3. Zorg voor een beveiligde https-website

Zo´n site is minder fraudegevoelig zodat de consument veilig kan betalen. 

4. Zorg altijd voor een traceerbare verzending

Handig voor de klant en bovendien moet de leverancier kunnen aantonen dat het product bij de klant is geleverd. 

De meest gebruikte betaalmogelijkheden:

Voor aankopen in uw webshop kunt u de klant de keuze uit vele betaalmethoden bieden, maar in Nederland zijn de volgende betaalmethoden het meest gebruikt: 

• iDeal: het voordeel van iDeal is dat klanten via hun eigen bank de betaling uitvoeren. Dit wekt vertrouwen en is eenvoudig omdat men al bekend is met de werkwijze.
• PayPal: klanten die een account hebben bij PayPal kunnen betalen door in te loggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord, die gekoppeld zijn aan hun bankrekening of creditcard.
• Acceptgiro: ook een factuur/acceptgiro bij een (webshop)bestelling toevoegen is nog steeds veelgebruikt. Zo kunnen klanten binnen een bepaalde termijn eenvoudig betalen. 

Let bij iedere betaalmethode goed op welke kosten er voor u als aanbieder per bestelling bijkomen, zodat u later niet voor onverwachte kosten komt te staan. 

Waarom online betalen?

De internetaankopen stijgen ieder jaar opnieuw, met name vanwege het gemak. Wilt u profiteren van deze ontwikkeling, zorg dan niet alleen voor een gebruiksvriendelijke webshop, maar bovenal voor veilige en snelle betaalmogelijkheden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.