Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 februari 2012
 

 
 

64 procent van de zzp’ers kan eventuele inkomstenderving in de toekomst opvangen. De helft heeft geld op de bank staan. Ruim een derde heeft (ook) geld in het eigen huis zitten. Twaalf procent heeft (daarnaast) geld belegd in aandelen, obligaties en dergelijke.

Eén op de vijf zzp’ers die een buffer hebben denken hiermee meer dan vier jaar te kunnen overbruggen. 44 procent van de ondernemers verwacht hiermee maximaal twaalf maanden te kunnen overbruggen. Zzp’ers die in 2007 of later zijn gestart hebben vaker een financiële buffer van maximaal drie maanden. 

Partner

Als het helemaal mis zou gaan met het eigen bedrijf dan heeft 55 procent van de zzp’ers een partner met eigen inkomsten om op terug te kunnen vallen. 12,5 procent is hybride ondernemer en heeft naast de inkomsten uit het ondernemerschap loon uit een (parttime) baan. 24 procent van de zzp’ers heeft naast de inkomsten uit het ondernemerschap géén andere bron van inkomsten. 

Specialisatie
73 procent van de zzp’ers zou uitbreiding, aanvulling en/of verandering van activiteiten overwegen als hun financiële situatie daarom zou vragen. Zij zouden daarbij eerder specialiseren dan generaliseren binnen hun vakgebied. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering 
68 procent van de zzp’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. 80 procent is ook niet van plan dat in de toekomst wel te doen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken