Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ACTA: goedkeuren of niet?

17 februari 2012 - ACTA, voluit het Anti-Counterfeit Trade Agreement, is een internationaal handelsverdrag dat afspraken bevat op het gebied van de handhaving van intellectuele eigendomsrechten. Het is bedoeld om bijvoorbeeld de import van nagemaakte artikelen en auteursrechtschending op internet tegen te gaan.

De meerderheid (55 procent) van de ondernemers weet niet wat ACTA is. 40 procent van de ondernemers heeft wel eens van ACTA gehoord of weet ongeveer wat het is. Vijf procent van de ondernemers weet precies wat ACTA is. 

Twijfel over goedkeuring
Tweederde van alle ondernemers (64 procent) weet niet of Nederland ACTA al dan niet moet goedkeuren. Ruim één op de vijf ondernemers (22 procent) vindt dat Nederland ACTA niet moet goedkeuren, bijvoorbeeld omdat zij vinden dat 'door de nieuwe technologische mogelijkheden het beschermen van het eigendomsrecht volledig dient te worden herzien'. Of omdat 'bescherming uit de tijd is voor zover het internet betreft. 

Intellectuele eigendomsrechten
Veertien procent van de ondernemers vindt juist dat Nederland ACTA wel moet goedkeuren, 'omdat intellectele eigendomsrechten (betere) bescherming verdienen', zoals een ondernemer het stelt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.