Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ongezonde leefstijl reden voor ontslag?

16 februari 2012 - Een ongezonde leefstijl mag reden zijn voor ontslag. Dat zegt tenminste 40 procent van de MKB-werkgevers in een onderzoek in opdracht van Zilveren Kruis Achmea. Werkgevers vinden ook dat zij werknemers mogen aanspreken op een ongezonde leefstijl.

Dat schrijft DeOndernemer. Meer dan de helft van de werkgevers laat in het onderzoek weten dat hun werknemers steeds ongezonder gaan leven. Veel bedrijven maken zich daarom zorgen om het langer doorwerken van hun oudere werknemers. 

Gezondheidsbeleid

Met een actief gezondheidsbeleid willen de werkgevers helpen de gezondheid van hun werknemers te verbeteren. Bijvoorbeeld door middel van anti-rookprogramma’s en kortingen op sportabonnementen.


Bron: DeOndernemer Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

edwin van jaarsveld

17-02-2012 07:58  |  

Ontslag vanwege een ongezonde leefwijze is in het algemeen niet mogelijk. Dat kan eventueel anders zijn indien de werknemer door zijn ongezonde leefwijze zo vaak ziek is dat dit teveel druk legt op collega's en de de bedrijfsbelangen van werkgever teveel schaadt. Maar dat zal niet snel het geval zijn.

Edwin

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.