Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

15 februari 2012 - De verwachtingen voor 2012 zijn richting de sector Transport en Logistiek niet al te positief. Toch is dit dé sector die niet moet aarzelen om nu al personeel aan zich te binden. Meer nadruk op feminiene waarden zoals persoonsgerichtheid, aandacht voor het imago en voor de uitdagende, aantrekkelijke kant van de sector is daarbij broodnodig.

In het sectorrapport Transport & Logistiek dat focust op Human Resources, spreekt ABN AMRO de verwachting uit dat de sector als eerste met een personeelstekort te maken zal hebben. De sector heeft geen zeer positief imago. Daarom is er flinke concurrentie met andere sectoren om personeel aan zich te binden. Een groot probleem voor de sector, die zichzelf - als een van Nederlandse negen topsectoren - hoge ambities heeft gesteld. 

Gedeelde verantwoording

Bart Banning, sector banker Transport & Logistiek van ABN AMRO: "De sector met al haar dynamiek, innovaties en ambities zou een aantrekkelijke werkgever moeten zijn, maar wordt zo niet gezien." Een deel van het probleem ligt bij het imago van de sector, maar een groot deel van de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ondernemers. De focus op personeel en een lange termijn strategie voor personeelsbeleid zijn punten waar de sector traditioneel niet in uitblinkt. Bart Banning: "De sector kan in dit opzicht een aantal feminiene impulsen gebruiken." Zo is er bij veel organisaties nog sprake van een functiegerichtheid, niet van een persoonsgericht beleid. Een loopbaanperspectief binnen het bedrijf, of binnen de sector wordt te weinig geboden. Bedrijven hebben bovendien niet goed in kaart wat een medewerker tevreden maakt en waar de (verborgen) talenten liggen. En juist dit inzicht is nodig om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Banning: "Dit is een gezamenlijk probleem van de sector én zijn ondernemers. De nadruk van de oplossing ligt bij de ondernemer, die anders tegen arbeidsrelatie moet aankijken. Daarvoor moeten ondernemers zich allereerst beseffen dat hun continuïteit in grote mate wordt bepaald door human capital. Een strategisch Human Resources beleid is dan ook een absolute must is, voor elk logistiek bedrijf, groot of klein."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.