Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 februari 2012
 

Hoe serieus komt u in de problemen bij tegenwind?

 
 

Uit de eerste resultaten van het onderzoek naar faillissementspreventie onder het MKB door de Stichting XS2Justice blijkt dat maar liefst de helft van de bedrijven bij ernstige tegenvallers failliet zou kunnen gaan. Dat is veel meer dan tot nu toe werd aangenomen.

Ruim 80 procent van de ondernemers geeft aan behoefte te hebben aan diensten en voorzieningen gericht op het voorkomen van faillissementen. Al ruim 700 ondernemers hebben het onderzoek ingevuld na een publicatie in diverse media over het onderzoek. 

Juridische hulp
De Stichting XS2Justice gaat juridische hulp aan ondernemers in moeilijkheden financieren om onnodige faillissementen te voorkomen. Om in aanmerking te komen voor gefinancierde juridische hulp, worden bedrijven eerst kort juridisch en financieel doorgelicht om de levensvatbaarheid van het bedrijf te beoordelen.
In het kader van het onderzoek worden 200 bedrijven gratis doorgelicht om een beter beeld te krijgen van de kwetsbaarheid van het MKB op dit moment. De Stichting is in overleg met het Ondernemersklankbord om daar een scan door een oud-ondernemer aan toe te voegen. De Stichting is nog op zoek naar accountants die financiële scans uit kunnen voeren. Deelnemers aan de online enquête kunnen aangeven of ze in aanmerking willen komen voor de gratis scans.

Geef uw mening
De stichting streeft naar 5.000 deelnemers aan het onderzoek: uw mening over en ervaring met faillissementen is van groot belang. Massale deelname aan de enquête kan helpen om versneld voorzieningen gericht op faillissementspreventie in het leven te roepen. U kunt anoniem en verblijvend deelnemen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken