Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Teken nu collectief bezwaar aan tegen btw-verhoging auto van de zaak

7 februari 2012 - Op 1 juni 2011 deed de rechtbank Haarlem een uitspraak over de btw-correctie vanwege het privégebruik van de auto van de zaak. De uitspraak zou betekenen dat ondernemers dit jaar gemiddeld tussen de 400 en 1.500 euro minder btw betalen per auto.

Hierdoor dreigde de Nederlandse staat meer dan een half miljard euro (!) aan btw-inkomsten mis te lopen. Vandaar dat staatssecretaris van Financiën Weekers al – na amper een maand – op 1 juli 2011 met reparatiewetgeving kwam. Of deze wetswijzigingen juridisch wél houdbaar zijn, is maar de vraag. 

Vecht de correctie nu aan
Flynth ziet mogelijkheden om de correctie voor privégebruik geheel of gedeeltelijk aan te vechten, aangezien de vraag is of deze überhaupt juridisch houdbaar is; zowel in de situatie van vóór als na de wetswijzigingen. Met als doel: de btw-correctie bij ondernemers behoorlijk te verlagen of zelfs ongedaan te maken. Flynth heeft besloten voor klanten die hiermee te maken hebben – dat zijn ruim 20.000 ondernemers – bezwaar te maken om in elk geval hun rechten veilig te stellen.
Ondernemers die niet tijdig bezwaar maken, zijn hun geld hoe dan ook kwijt. De tijd om collectief actie te ondernemen is beperkt. Daarom roept Flynth ondernemers in Nederland met één of meer auto’s van de zaak op om voor 9 februari 2012 kenbaar te maken dat ze meedoen aan de collectieve actie. Aanmelden kan met een speciaal formulier op de website.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.