Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 februari 2012
 

Topdrukte bij verwarmingsbedrijven

 
 

Als gevolg van de kou is het bij verwarmingsbedrijven momenteel topdrukte. Verwarmingsmonteurs moeten vooral uitrukken om oudere cv-ketels en ketels die niet goed zijn onderhouden aan de gang te krijgen.

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, raadt consumenten en bedrijven aan cv-ketels jaarlijks te laten onderhouden en oudere cv-toestellen te vervangen. 

Jaarlijkse controle
De verwarmingsbedrijven hebben het vooral druk, doordat oudere ketels die ook nog eens niet regelmatig zijn onderhouden in storing gaan. Juist in een koude periode moet een cv-toestel op vol vermogen draaien en dan openbaren zich meestal de problemen. UNETO-VNI adviseert dan ook om het cv-toestel jaarlijks te laten controleren. Dat is niet alleen belangrijk om storingen aan de ketel te voorkomen, maar ook belangrijk vanuit het oogpunt van veiligheid en de energiezuinigheid. Een goed afgestelde cv-ketel verbruikt namelijk minder gas.

Vervanging
Het is volgens de installateursvereniging raadzaam om een cv-ketel tijdig te vervangen. Een cv-ketel heeft normaal gesproken een levensduur van zo'n vijftien jaar. De nieuwe lichting cv-ketels is volgens UNETO-VNI alweer een stuk energiezuiniger dan de oude, waardoor de energierekening na vervanging lager uitvalt.

Vijf tips voor veilig en comfortabel gebruik van de cv-installatie 
1. Isolatie is prima, maar sluit ventilatieroosters nooit af. Een gebrek aan ventilatie kan levensgevaarlijk zijn!
2. Isoleer in onverwarmde ruimten (kruipruimte, bergzolder, garage) de CV-leidingen.
3. Stel bij strenge vorst de thermostaat niet lager in dan zeventien graden. Daarmee voorkomt u bevriezing.
4. Draai bij vorst de radiatoren een beetje open.
5. Laat uw CV-ketel ieder jaar controleren.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken