Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 februari 2012
 

Flexibel werken: meer productiviteit, minder kosten

 
 

Flexibel werken leidt tot meer productiviteit, kwaliteitsverbetering, kostenbesparing en een betere werk-privé balans. Voordelen te over die naar voren komen uit de pilot 'Digitale Mobiliteit' van MKB Nederland onder 28 Amsterdamse mkb-bedrijven.

MKB Servicedesk doet verslag van de positieve resultaten. De inzet van de pilot waren: filebestrijding, een betere mobiliteit, kosten verlagen en de productiviteit en vitaliteit van de medewerkers verhogen. Tijdens de pilotperiode kregen de deelnemers de beschikking over voorzieningen die flexibel werken mogelijk maken, zoals mobiel internet, toegang tot flexibele werkplekken en faciliteiten om online te vergaderen. Ook kregen ze professionele begeleiding. 

Meer werkplezier, minder in de file
Na zes maanden, gaf 50 procent aan dat de productiviteit gestegen was en vond 41 procent dat de kwaliteit van het geleverde werk hoger was. Ruim 30 procent was van mening dat de balans tussen werk en privé verbeterd was en 43 procent beleefde meer plezier in zijn of haar werk. Bovendien daalde het aantal autokilometers met 28 procent en steeg het aantal personen dat niet meer in de spits reist, met 35 procent in de ochtendspits en 38 procent in de avondspits.


Bron: MKB Servicedesk
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken