Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

E-mailbeleid ontbreekt vaak in bedrijven

29 oktober 2010 - 60 procent van het Nederlandse bedrijfsleven werkt zonder centraal beleid voor de verwerking van e-mail. Dit betekent dat bij 60 procent van de bedrijven medewerkers er hun eigen manier van e-mailverwerking op nahouden.

Dat is opvallend, omdat voor bijna 70 procent van de respondenten e-mailverwerking onderdeel uitmaakt van de dagelijkse werkzaamheden. Een en ander blijkt uit onderzoek van VDD IQware.  Daarnaast geeft driekwart van de respondenten aan meer dan een uur aan de dagelijkse e-mailverwerking te besteden, waarvan de helft zelfs meer dan twee uur per dag. 

Centrale aanpak
Serge Leclercq, commercieel directeur van VDD IQware: "Gebrek aan een centraal georganiseerd beleid heeft grote gevolgen voor zaken als tijdbesteding, efficiency en compliance binnen bedrijven. De verwerking van e-mail maakt zo’n belangrijk onderdeel uit van het dagelijkse takenpakket van kantoormedewerkers, qua tijd maar ook qua klantcontact, dat het vreemd is dat niet vaker vanuit centraal oogpunt naar e-mail gekeken wordt. Denk bijvoorbeeld aan tijdverlies bij het terugvinden van per ongeluk verwijderde e-mails of bij het overschrijden van de omvang van je inbox. Een centrale aanpak zorgt bijvoorbeeld voor het automatisch en beveiligd opslaan van e-mails, de mogelijkheid voor e-mail recovery en het voldoen aan compliance doelstellingen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.