Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hoe gaat u om met uw personele inzet?

1 februari 2012 - Er bestaat grote diversiteit in de manier waarop organisaties hun personeel inzetten. Verschil in bedrijfstijden, arbeidstijdregelingen, beschikbaarheid van personeel, fluctuaties in het werkaanbod, vergrijzing: slechts een greep uit de vele factoren die invloed hebben op het proces van personeelsplanning.

Déhora brengt voor het eerst in kaart welke uitdagingen organisaties ondervinden. Welke maatregelen er genomen worden om in te spelen op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en in hoeverre een aanpak verschilt van die van de concurrenten. 

Opmerkelijk

"Het onderzoek levert nu al opmerkelijke resultaten op," verklaart Lieselotte van der Meer, projectleider van het onderzoek. "Zo zien we dat ruim een derde van de inmiddels 253 deelnemende organisaties geen actie onderneemt om de gevolgen van de vergrijzing in Nederland voor te zijn."
Nooit eerder is er een onderzoek geweest dat op grote schaal de verschillende onderwerpen rondom personele inzet onder de loep neemt. "De resultaten van het onderzoek dragen niet alleen bij aan het vergroten van kennis over personele inzet," aldus Lieselotte, "de antwoorden stellen organisaties eveneens in staat de effectiviteit van de planorganisatie te optimaliseren". 

Meedoen aan het onderzoek
Meedoen aan het onderzoek kan nog steeds via deze website. Het onderzoek loopt tot eind februari 2012. De deelnemers aan het onderzoek ontvangen als dank een rapportage met daarin een samenvatting van de resultaten. Ook worden twaalf deelnemers geloot voor bijwoning van een Masterclass Personele Inzet.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.