Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Succes in strijd tegen ladingdieven

1 februari 2012 - Justitie heeft in 2011 succes geboekt in de strijd tegen ladingdieven. Het speciale projectteam Ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland heeft het afgelopen jaar maar liefst 40 arrestaties verricht. Dat waren er in 2010 nog tien.

 Mr. Olav Beckers de Landelijk Coördinerend Officier van Justitie Transportcriminaliteit maakt dat vandaag in het magazine van TVM verzekeringen, TVM Actueel, bekend. 

Snelle interventieteams
Olav Beckers in TVM Actueel: "In 2011 zijn we begonnen met snelle interventieteams en je ziet dat we in vergelijk met voorgaande jaren fors meer verdachten hebben aangehouden. Er zijn verschillende groeperingen die in ieder geval een tik hebben gehad. Van een aantal groeperingen hebben we gezien dat die in een vaste samenstelling opereerden en die hebben we naar mijn gevoel allemaal aangehouden. En bij een aantal groeperingen hebben we in ieder geval de kern eruit gehaald, waardoor het hart van de groep eruit is." 

Samenwerking met bedrijfsleven
Verder kondigt Beckers aan dat de politie meer aandacht gaat besteden aan bedrijven die hun preventie in orde hebben."In dat kader hebben wij in samenwerking met TLN, EVO, TAPA en OM een top vijf preventieve maatregelen opgesteld. Op het moment dat die top vijf goedgekeurd wordt, gaan wij in ieder geval vanuit politie en OM aankondigen dat ondernemers die de top vijf als standaard gebruiken in ieder geval voorrang krijgen. Dit voorjaar zou al hel duidelijk kunnen zijn dat degene die de zaak op orde heeft voorrang krijgt bij een probleem. Bedrijven kunnen zelf heel veel doen om diefstal en fraude te voorkomen en wij spreken ze daar op aan."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.